Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pijnlijk foutje op shirt Steven Berghuis zorgt voor hilariteit

Dat Steven Berghuis de overstap maakte van Feyenoord naar zijn droomclub Ajax, zorgde al voor de nodige ophef. Dat een transfer naar de aartsrivaal voor iedereen even wennen is, dat blijkt maar weer. De club heeft namelijk een pijnlijk foutje gemaakt op het shirt van hun nieuwste aanwinst.

Foutje shirt Berghuis

Ajax speelde vandaag tegen FC Twente en natuurlijk mocht Berghuis ook in actie komen. De aanvaller speelde de eerste helft van de wedstrijd echter met een verkeerde naam op zijn shirt. In zijn naam was namelijk een spelfout gemaakt. Op het shirt stond 'Berghius', in plaats van 'Berghuis'.

Het is de eerste keer sinds Berghuis voor Ajax in actie komt dat hij met een naam op zijn shirt speelt. De Amsterdammers dragen sinds dit seizoen namelijk geen namen meer op thuisshirts.

Hilariteit

Hoewel de club een pijnlijk foutje maakt in deze eerste uitwedstrijd, kunnen Twitteraars de lol er wel van inzien. De spelfout zorgt dan ook voor een hoop hilariteit op het platform. "Iets te druk in de Ajax-fanshop deze week?" vraagt ESPN zich af. "Nieuwe speler bij Ajax?" Twittert NOS Sport.

Bedreigd

Dat Berghuis de overstap maakte van Feyenoord naar Ajax, ging niet zonder slag of stoot. Supporters van beide clubs maakten de voetballer zwart en hij werd diverse keren bedreigd. De Rotterdamse voetbalclub riep iedereen via Twitter op om te stoppen met de bedreigingen. "Feyenoord neemt nadrukkelijk afstand van de zeer kwetsende en bedreigende uitlatingen, zoals het walgelijke spandoek gericht aan Steven Berghuis dat op sociale media rondgaat, en roept op hiermee te stoppen."

Misschien ook voor jou:
Berghuis? Cruijff was véél erger!
Sport
  • Shownieuws, Twitter
  • Pro Shots/Jasper Ruhe