Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

In dit shirt speelt Oranje op het EK aankomende zomer

Het officiële shirt van Oranje is onthuld.

Oranje

De KNVB heeft vandaag een filmpje het internet op geslingerd waarin de bond het nieuwe thuisshirt van Oranje presenteert. Op smaakvolle wijze, welteverstaan. In de video overhandigt bondscoach Ronald Koeman het shirt aan Frenkie de Jong, die op dit moment helaas geblesseerd de bank warm houdt in Barcelona.

De wijze waarop het shirt uit de doeken wordt gedaan is niet willekeurig gekozen. In 1988 gebeurde dit op dezelfde wijze. De toenmalig bondscoach Rinus Michels gaf het shirt toen aan, jawel, Koeman. Dat jaar werd Nederland Europees kampioen door in de finale van de Sovjet-Unie te winnen. Het werd 2-0 - Gullit '33 en Van Basten '54.

We hoeven overigens niet op het EK te wachten om de Oranje-mannen in het shirt te zien schitteren. Het elftal draagt de nieuwe shirts al tijdens de oefenpot tegen Schotland van 22 maart. Dat is komende vrijdag al.

Het EK

Nog even en de Oranje-mannen kunnen weer los voor het eggie. Op vrijdag 14 juni 2024 wordt het EK afgetrapt door gastheer Duitsland, dat het tegen de Schotten opneemt. Of 'die Mannschaft' dat potje makkelijk gaat winnen? Dat valt nog te bezien. De laatste drie wedstrijden werden niet gewonnen door de Duutsers; ze verloren met 2-0 van Oostenrijk ( 21-11-'23), met 2-3 van Turkije (18-11-'23) en speelden 2-2 tegen Mexico (18-10-'23). Poule A bestaat naast Duitsland en Schotland verder uit Hongarije en Zwitserland.

Nederland moet proberen de wedstrijden in Poule D te winnen komende zomer. Onze tegenstanders zijn Oostenrijk, Frankrijk en de winnaar van de Play-offs A-wedstrijden. Dat wordt Polen, Estland, Wales of Finland.

Komende vrijdag oefent Nederland - zonder Frenkie - dus tegen Schotland, en speelt dinsdag 26 maart een 'vriendschappelijk' potje tegen Duitsland.

De eerstvolgende krachtmeting daarna is direct de eerste poulewedstrijd van het EK, die we tegen Kylian Mbappé en de rest van het Franse voetbalelftal spelen. Dat is op 21 juni.

Sport
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld / Proshots