Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hélène Hendriks op strafbankje na grap over Hazes junior: 'Zó asociaal'

Zondagavond maakte Hendriks een grap tijdens de uitzending van De Oranjezondag en deze viel niet bij iedereen even lekker.

Hélène Hendriks

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Rachel Hazes haar zoon wil verbieden de naam 'André Hazes' nog te gebruiken. Hij moet er voortaan, als het aan Roggel ligt, duidelijk het woord 'junior' achter zetten. De Nederlandse media ging los over de kwestie.

Want waarom zou je je zoon verbieden de naam van zijn eigen vader te gebruiken? Er werd druk over gespeculeerd en zelfs benoemd dat Hazes sr. misschien wel helemaal niet de vader van junior is. Maar wie dan wel?

Eén van de namen die constant opduikt is die van de ex van Rachel, Marco Eijk. Hij overleed in hetzelfde jaar als Hazes. Een andere naam die veel wordt genoemd is de naam van John de Wolf. De oud-voetballer zou vroeger een huisje hebben gehad op hetzelfde vakantiepark als Roggel. Daarnaast vinden veel mensen De Wolf en junior op elkaar lijken.

Dreetje Hazes zelf maakte hier al in 2018 al eens een grap over door een foto van de Feyenoorder en hemzelf te plaatsen op Instagram. Hij schreef er destijds bij: "Hahaha, mooi man! Vanaf mijn tweede met deze man op de camping gestaan, heb je nooit vertrouwd ma!"

John de Wolf

Ook bij De Oranjezondag besluit Hélène Hendriks vlak voor het einde van het programma dé vraag op te gooien: "En dan nu het hoogtepunt van de uitzending: wie is de vader van André Hazes junior?"

Hendriks maakt er duidelijk een grap van en laat weten dat ze haar tafelgasten, Raymond Mens en Hans Kraay jr. heeft laten raden. "Jullie zeggen allemaal John de Wolf." Ondertussen worden foto's van Hazes sr., John de Wolf en Marco Eijk getoond.

Daarbij vertelt ze dat haar 'behoorlijk stevige onderzoeksredactie' heeft uitgezocht of Rachel en De Wolf geslachtsgemeenschap hebben gehad. Vervolgens wordt er oud beeldmateriaal van de Feyenoorder erbij gehaald waarin hij zegt: "Het was niet helemaal gepland moet ik zeggen."

"Nee, het was niet gepland, maar het is wel gebeurd jongens. John de Wolf is de vader van André Hazes junior", aldus Hendriks.

Hans Kraay junior waarschuwt de presentatrice: "John de Wolf heb jij morgen op je dak, dat kan ik je nu al melden."

'Zó asociaal'

De grap van Hélène viel niet bij iedereen even lekker. Bijvoorbeeld bij Connie Witteman. Zij besluit dan ook een Instagram-post de wereld in te slingeren waarbij ze een foto van Hendriks gebruikt. "ALLES VOOR DE KIJKCIJFERS!!!", begint Witteman.

"Als moeder van 4 kinderen en Henk de vader van zijn 4 dochters zijn wij verbijsterd toen wij gisteravond nar het programma 'Oranjezondag' van Hélène Hendriks zaten te kijken!"

De zangeres vertelt dat zij en haar man de presentatrice hoog hadden zitten, maar nu 'door de wc getrokken' mag worden.

"In haar programma wist ze haar kijkers aan de beeldbuis gekluisterd te houden, omdat ze 'de vader' van André Hazes wel eens even bekend zou maken! Tot vervelends toe bleef ze herhalen dat ze het aan het einde van haar programma zou onthullen."

Witteman vraagt zich af hoever ze bij De Oranjezondag willen gaan 'om te zorgen dat André écht weer naar de klote zal gaan.'

"Heeft hij niet al genoeg ellende aan zijn hoofd?" De zangeres noemt de actie van Hendriks 'Zó asociaal' en besluit het bericht af te sluiten door Hazes junior en zijn vriendin Monique een hart onder de riem te steken.

Spijt

Hendriks zelf schijnt spijt te hebben van de actie, dat laat Wilfred Genee maandagavond weten in Vandaag Inside. "Ze zit er wel mee, Hélène. Ze vond het uiteindelijk niet zo'n gelukkige grap."

Ook liet de presentatrice een reactie achter bij Connie Witteman: "Je hebt helemaal gelijk hoor Connie, het was inderdaad echt echt echt niet goed!! Heb ik André natuurlijk laten weten."

Entertainment
  • De Oranjezondag, Instagram, Vandaag Inside
  • NL Beeld / Arjo Frank
  • KIJK