Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Radio-dj maakt nieuwe versie 'De Vlieger' na Hazes-conflict: 'Ik heb hier een brief, voor dat loeder'

Van Rachel Hazes mag haar zoon de naam 'André Hazes' niet meer gebruiken. Radio-dj Stefan Leur weet hier op een grappige manier op in te spelen. 

Rachel Hazes

De zoveelste ruzie binnen de familie Hazes ligt weer op straat. Het feit dat Rachel haar bloedeigen zoon verbiedt om de naam van zijn vader - die hij zelf ook kreeg - te dragen, zorgt voor veel verbazing in het land. Ook radio-dj Stefan Leur wil er op zijn manier z'n mening over geven en herschreef de tekst van het bekende Hazes-nummer 'De Vlieger'. Dat deed hij met een beetje hulp van kunstmatige intelligentie (AI).

Het liedje, dat in 1977 werd uitgebracht door de 'koning van de kroeg', gaat over iemand die z'n overleden moeder een brief stuurt. Met een vlieger, welteverstaan. Een zeer emotioneel liedje.

Nou, nu niet meer. Leur maakt er een compleet andere versie van, mét de stem van Hazes senior. Een klein stukje tekst voor de liefhebber:

"Ik heb hier een brief, voor dat loeder, die denkt dat ze erfgenaam is. Als mijn zoon straks geen Hazes meer mag heten, zorg ik zelf dat er niks over is. Ik vertrouw haar ook echt voor geen meter. En denk dat ze vreemd is gegaan. Want zie ik die kop van die jongen, dan zie ik dus John de Wolf erop staan."

Wel een Hazes?

Met de 'nieuwste versie' van 'De Vlieger' haalt de radio-dj niet alleen het conflict over de Hazes-naam aan, maar ook een andere vraag die de afgelopen dagen flink rondgaat in de media. Want is Hazes junior überhaupt wel een Hazes?

Yvonne Coldeweijer, bekend van het inmiddels opgeheven roddelkanaal 'Life of Yvonne', slingerde zo'n half jaar geleden al de wereld in dat het mogelijk is dat junior helemaal geen zoon is van de overleden zanger. Wie zijn vader wel zou zijn? De ex van Rachel, Marco Eijk. Hij overleed in hetzelfde jaar als André.

Ook de naam John de Wolf wordt veel genoemd. Hij zou vroeger een huisje hebben gehad op hetzelfde vakantiepark als Rachel. Daarnaast vinden veel mensen De Wolf en junior op elkaar lijken.

Hazes junior maakte daar zelf in 2018 al eens een grap over op Instagram-pagina. Hij plaatste toen een foto plaatste van zichzelf en de oud-voetballer. "Hahaha, mooi man! Vanaf mijn tweede met deze man op de camping gestaan, heb je nooit vertrouwd ma!" schreef hij erbij.

Het is natuurlijk maar een roddel. Maar wel eentje die nu door alle ophef weer is komen bovendrijven. Verschillende media speculeren dat Rachel het 'familiegeheim' weleens openbaar kan gaan maken, helemaal omdat er nu weer wat wrijving is binnen de familie. Rachel noch André Hazes heeft gereageerd op de roddels.

Entertainment
  • RADIONL
  • NL Beeld / Patrick van Emst