Het dramatische leven van Rachel Hazes - Knettergek!

Uit de editie van 25 augustus 2021: Toen André Hazes nog leefde, had Rachel al een moeilijk leven. En jaren na het overlijden van Nederlands grootste volkszanger is dat nog steeds zo. Waarom belandt ze continu in ruzies? En verloopt het contact met haar kinderen zo moeizaam? En hoe werd ze de (derde) mevrouw Hazes? Kroniek van een leven vol drama. “Normaliter zou Rachel nooit met zo’n artiest in aanraking komen. Dit kwam alleen doordat André kutjegeil was en op jonge meisjes viel.”
@media (max-width: 679px){#fig-65d5de539dd28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5de539dd28 img{#fig-65d5de539dd28 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 1000px){#fig-65d5de539dd28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5de539dd28 img{#fig-65d5de539dd28 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 1001px){#fig-65d5de539dd28 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5de539dd28 img{#fig-65d5de539dd28 img.lazyloading{width: 728px;height: 410px;}}Het dramatische leven van Rachel Hazes - Knettergek!

We gingen een dagje zonnen en kwamen terug met een hondje.” Klinkt als de titel van een kinderboek, maar volgens Rachel Hazes maakte ze het deze zomer daadwerkelijk mee. “Soms begrijp ik mensen echt niet. Meiden naast ons hadden dit hondje gekocht en hadden hier achteraf spijt van. Na een uurtje gespeeld te hebben met dit lieve hondje vroegen zij aan mij of ik het hondje van hun wilde kopen. Ik denk dat iedereen kan begrijpen dat ik daar niet lang over na hoefde te denken,” schreef ze op Instagram. Het is zo’n scène die de schrijvers van Goede tijden, slechte tijden vermoedelijk gelijk in de prullenbak gooien. Te ongeloofwaardig. Maar bij mevrouw Hazes verloopt alles nou eenmaal altijd krankzinniger dan je zou kunnen scripten, al zijn er vraagtekens of dit verhaal wel echt heeft plaatsgevonden. Hoe dan ook: weinig levens verlopen dramatischer dan dat van de weduwe, een eigen reallifesoap kan dan ook niet uitblijven. De makers van Chateau Meiland zijn blijkbaar al bezig met de opnames, maar verdere details zijn nog niet prijsgegeven.

Seks met oppasmeisje

Als Rachel van Galen nog een kind is, staat wel vast dat een doorsnee leven niet voor haar is weggelegd. Het is tijdens een televisie-uitzen-ding dat ze André Hazes voor het eerst diep in de ogen kijkt. De gevierde volkszanger roept kinderen op het podium om mee te zingen, de 12-jarige Rachel zingt Een beetje verliefd moeiteloos mee.

“Mijn vader was fan van André en dus gingen wij vaak naar zijn optredens toe. Mijn vader en André werden vrienden en André kwam gewoon bij ons thuis,” schreef ze in Typisch André, het boek waaraan haar man al was begonnen en dat zij vervolgens heeft afgemaakt na zijn dood. Drie jaar later, als Rachel 15 is, wordt ze het oppasmeisje van de familie Hazes. André is getrouwd met Ellen, zijn tweede vrouw.

@media (max-width: 680px){#fig-65d5de539e41f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5de539e41f img{#fig-65d5de539e41f img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65d5de539e41f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5de539e41f img{#fig-65d5de539e41f img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65d5de539e41f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65d5de539e41f img{#fig-65d5de539e41f img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
De 12-jarige Rachel (midden) met André Hazes.

Rachel past geregeld op hun zoon Melvin. “Toen kregen we gevoelens voor elkaar. Daar gebeurde wel een aantal dingen die eigenlijk niet door de beugel konden,” vertelde Rachel in Kleine jongen: het echte leven van André Hazes. De vierdelige documentaireserie is onlangs uitgezonden op de publieke omroep. Rachel is daarin openhartig. “Ellen was niet thuis, ik was al naar bed gegaan en toen kwam André de slaapkamer in. Toen hebben we wel echt seks gehad. André is mijn eerste vriendje met wie ik de liefde bedreven heb. Als ik daaraan terugdenk denk ik: ja, we hebben het wel samen gedaan, maar het overviel mij wel. Ik had niet de intentie om met André naar bed te gaan. Misschien ooit een keertje ofzo, maar toen ik 15 was speelde dat echt nog niet bij mij. Dus het is mij echt overkomen.” Het blijft niet bij een strafbaar avontuurtje. André is verliefd en niet zo’n beetje ook. “Op een gegeven moment ging hij me bellen, dat was wel een soort liefdesverklaring. En toen bleek Ellen ook mee te luisteren. Dat was geen fijne situatie. Zij dacht: hij heeft een ander, maar ze had natuurlijk nooit verwacht dat ik dat zou zijn. Toen heb ik ervoor gekozen even uit beeld te gaan bij André.”

De jonge puber Rachel past geregeld op Andrés zoon. 'Toen kregen we gevoelens voor elkaar. Daar gebeurden dingen die niet door de beugel konden'

Volgens Rachel zien ze elkaar vervolgens vijf jaar niet, tót een optreden in Rotterdam, haar woonplaats. Ze gaat er naartoe met een vriendin. Al bij zijn eerste noten is er oogcontact en wijst Hazes naar zijn vroegere oppasmeisje. “Met andere woorden: leuk dat je er bent. Hij gaf me zijn nummer en zei: Bel me eens. Ik ben in januari 1991 bij André gekomen en in oktober zijn we getrouwd. Dat is best snel gegaan, André wilde per se snel trouwen,” vertelt ze tussen het kettingroken door.

'Gevaarlijke goudzoekers'

Rachel is dan 21, André 40. De vonk slaat dus snel weer over, het enige probleem is dat Rachel de relatie verborgen wil houden voor haar ouders. Doorgaans reageren die niet zo blij als een net meerderjarig meisje het aanlegt met een vent van 40. Maar ze begrijpen het. “Mijn vader vermoedde het al jaren,” zei Rachel. Volgens Jos van Zoelen, vijftien jaar lang Hazes’ manager, ging het allemaal anders. “Ze was 13. Zij zat bij André op schoot, moeder Friedel spoorde dat wel aan. Naar leeftijd keek die kleine toch niet, hij was niet zo moeilijk. Niet dat hij iets deed, zeker niet waar mensen bij waren,” schreef hij in zijn boek André & ik. Volgens Van Zoelen was Rachel wederom van de partij bij televisieopnames. Die liepen uit, haar ouders Jan en Friedel moesten weg. Rachel mocht best blijven, maar dan moest ze wel worden thuisgebracht. “Nou, daar zaten ze achter in de auto, Rachel en André. Hij zei daarna: Dat is wel een lekker wijffie. Zo begon het. Ik zag dat het een opzetje was, goudzoekers herken je meteen. De Van Galens hadden gewoon het plan om dicht bij de artiesten te komen. Ze wilden bij de scene horen. Ze hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat André en Rachel samen zouden komen. Zulke mensen zijn gevaarlijk. Eerst komen ze voor een handtekening, dan met cadeautjes. Zo komen ze iedere keer terug. En langzamerhand gaat het steeds verder en verder. Friedel manipuleerde dat heel goed. Normaliter zou Rachel nooit met zo’n artiest in aanraking komen. Dit kwam alleen doordat André kutjegeil was en op jonge meisjes viel. Daarom klikte het.”

Lees verder op de volgende pagina.