Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: dit zijn alle bloedmooie vriendinnen (in bikini) van onze 26 Oranje-spelers

Het EK staat op het punt van losbarsten. De hoogste tijd dus dat we de selectie eens even goed onder de loep nemen.

Nederlands elftal

En met selectie bedoelen we natuurlijk de vriendinnen en vrouwen van onze Oranje-mannen. De blondines, brunettes en rood- of zwartharige dames die het Nederlands elftal straks met volle overtuiging gaan aanmoedigen. Want natuurlijk willen al die voetballers Europees kampioen worden, maar wellicht zorgt het vrouwelijk schoon voor een beetje extra motivatie vanaf de tribune. Laten we het hopen.

Dankzij het lobbyen van coach Ronald Koeman mogen de landen nu een selectie van 26 spelers meenemen naar Duitsland. Twee meer dan aanvankelijk de bedoeling was. Dat betekent automatisch dat wij ook twee extra dames kunnen laten zien. Win-win dus, al heeft niet elke speler al een vrouw aan de haak geslagen.

Van ons voor u: een overzicht van alle vriendinnen en vrouwen van de Oranje-selectie. Op volgorde van rugnummer, welteverstaan.

1. Bart Verbruggen

De 21-jarige doelman begon zijn profcarrière bij NAC in Breda, de plaats waar hij ook geboren werd. Via het Belgische RSC Anderlecht kwam hij in juli 2023 terecht in de Premier League. Daar keept hij heel aardig voor Brighton & Hove Albion. Iets dat ook bondscoach Ronald Koeman is opgevallen, want het lijkt erop dat Verbruggen eerste keus wordt onder de lat tijdens het EK in Duitsland. Een vriendin heeft hij helaas nog niet.

2. Lutsharel Geertruida

De Feyenoorder heeft (niet geheel verrassend) de definitieve selectie van het Nederlands elftal gehaald. Een logische keuze van Koeman, aangezien de verdediger een prima seizoen draaide bij de Rotterdammers. Ook Geertruida is voor zover bekend nog vrijgezel.

3. Matthijs de Ligt - Annekee Molenaar

Hoe vaak hij gaat spelen, blijft met de ruime keuze aan topverdedigers natuurlijk afwachten, maar natuurlijk gaat De Ligt mee naar Duitsland. De 24-jarige Bayern München-speler heeft in tegenstelling tot de twee voorgaande spelers wel een vriendin. Of beter gezegd: vrouw.

Vorig jaar vroeg Matthijs de Ligt zijn vriendin Annekee Molenaar ten huwelijk. Enkele dagen terug werd bekend dat de twee vlak voor de aftrap van het EK het ja-woord hebben gegeven.

4. Virgil van Dijk - Rike Nooitgedagt

Ook 'Big Virg' is er gewoon bij in Duitsland. De boomlange verdediger begon ooit in de jeugd van Willem II, maar vertrok door gebrek aan perspectief naar FC Groningen. Via Celtic en Southampton belandde hij uiteindelijk bij topclub Liverpool, waar hij de nodige successen boekte. In 2019 werd hij zelfs uitgeroepen tot Europees Voetballer van het jaar.

NL Beeld / Proshots

Van Dijk is al vrij lang samen met de beeldschone Rike Nooitgedagt, waarmee hij twee dochtertjes heeft. Rike werkte een tijd als salesmanager in de kledingindustrie, maar stopte hiermee om Virgil te ondersteunen in zijn carrière.

5. Nathan Aké - Kaylee Ramman

Aké rolt na het kampioenschap van Manchester City ook heerlijk het Nederlands elftal binnen. Al jaren is Aké sterkhouder bij de ploeg van Pep Guardiola, met wie hij al vier keer de titel in Engeland pakte.

Aké is al tien jaar samen met Kaylee Ramman. De brunette studeerde lang geleden aan de Erasmsus Universiteit in Rotterdam. Daarna is ze gaan ondernemen en is ze inmiddels de eigenaresse van een sieraden- en bikinimerk. En gelukkig voor ons showt ze haar creaties ook regelmatig zelf op Instagram.

6. Stefan de Vrij - Doina Turcanu

Ook met Stefan de Vrij heeft Koeman een kampioen geselecteerd. Enkele weken terug wist de Nederlander zich met Internazionale tot kampioen van de Serie A te bekronen. Dat gebeurde in de klassieker tegen AC Milan (1-2).

Stefans grootste fan (naast z'n kinderen) is waarschijnlijk het Moldavische model Doina Turcanu. Turcanu doet het niet alleen heel aardig op de catwalk, maar timmert ook flink aan de weg als interieurontwerpster.

7. Xavi Simons

Gaat Xavi Simons het eindelijk laten zien in het Nederlands elftal? Tot dusver kwam de aanvaller/middenvelder dertien keer in actie als international, maar tot scoren kwam het nog niet. Dit terwijl hij bij RB Leizpig goed was voor 11 doelpunten en 8 assists afgelopen seizoen. Ook op relatiegebied scoorde de geboren Amsterdammer overigens nog niet. Hij is voor zover bekend vrijgezel.

8. Georginio Wijnaldum - Mirella Pereira

Toen bekend werd dat Wijnaldum onderdeel is van de Oranje-selectie, klonk er veel kritiek. De 33-jarige middenvelder speelde jarenlang in de top van Engeland (Liverpool, Newcastle), Frankrijk (PSG) en Italië (AS Roma), maar vult zijn zakken tegenwoordig in Saoedi-Arabië bij Al-Ettifaq. Toch denkt Koeman dat de 33-jarige Rotterdammer van toegevoegde waarde kan zijn. Laten we het hopen.

Tot enige tijd terug was Wijnaldum samen met Mirella Pereira. De twee kregen twee kinderen, maar gingen naar verluidt in 2022 uit elkaar. Wijnaldum kreeg ook met jeugdliefde Virginia Braaf twee kinderen.

9. Wout Weghorst - Nikki van Esch

De man die tijdens het WK 2022 de legendarische gelijkmaker maakte tegen Argentinië in de kwartfinale: Wout Weghorst. Natuurlijk lagen we er daarna alsnog uit omdat we de strafschoppen verneukten, maar hé, het was wel hét hoogtepuntje van het toernooi. Voor ons Nederlanders in ieder geval. Of Weghorst weer zo'n kunstje uit de hoge hoed tovert? Graag.

Nikki van Esch, waarmee Wout al sinds de middelbare school samen is, blijft graag buiten de schijnwerpers. Vandaar dat er weinig beeldmateriaal te vinden is van zijn jeugdliefde. Hou dus vooral de tribune in de gaten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Wellicht vang je een glimp op van Van Esch.

10. Memphis Depay

Dat Memphis een hoop hobby's heeft naast het voetbal is duidelijk. Zo nu en dan knalt hij een rapnummer online, toont hij foto's van zichzelf in 'bijzondere' outfits en showt hij kledingstukken van zijn eigen merk. Afgelopen oefenwedstrijd tegen Canada baarde de nummer 10 nog opzien met zijn witte haarband. Het zal allemaal wel, zolang hij maar een paar ballen in het netje legt komend toernooi.

Voor zover wij weten heeft Depay geen vaste vriendin. Wel zijn er de afgelopen jaren meerdere geruchten geweest. Zo zou hij iets hebben gehad met het Spaanse model Coral Gutiérrez (foto boven) en het Zweedse model Yasminé. Depay heeft die verhalen echter nooit bevestigd.

11. Cody Gakpo - Noa van der Bij

Bij PSV was Gakpo jarenlang de absolute smaakmaker. En hoewel de 'Eindtovenaar' bij Liverpool nog niet echt indruk wist te maken, is hij toch opgeroepen door Ronald Koeman. In de hoop dat hij het wel laat zien als aanvaller van Oranje.

Vanaf de tribune wordt Gakpo aangemoedigd door de beeldschone Noa van der Bij, een blonde dame met wie hij in ieder geval sinds 2020 samen is.

12. Jeremie Frimpong

Frimpong werd in in maart 2022 voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Tijdens het WK van dat jaar stelde Van Gaal hem echter nul keer op. Laten we hopen dat Koeman dat wel doet; Frimpong was tijdens het oefenduel tegen Canada (4-0) de absolute uitblinker. Daarmee trok hij zijn goede vorm - Frimpong werd kampioen met Bayer 04 Leverkusen - van afgelopen seizoen door. En wellicht pikt hij in Duitsland ook nog een leuke dame op. Een vriendin heeft hij namelijk nog niet.

13. Justin Bijlow - Dayenne Huipen

Hoogstwaarschijnlijk is Bart Verbruggen Koemans eerste keus onder de lat. Niet heel gek, aangezien Bijlow een groot gedeelte van het afgelopen seizoen geblesseerd op de bank zat. Tijdens het EK strijdt de Feyenoorder met Mark Flekken om de nummer 2-positie.

Die strijd hoeft hij op privégebied gelukkig niet te voeren. De Feyenoord-keeper heeft een relatie met model Dayenne Huipen en die houdt 'ie ongetwijfeld het liefst voor zichzelf.

14. Tijjani Reijnders - Marina Gourgis

Reijnders heeft z'n plekje in Oranje dubbel en dwars verdiend. In juli 2023 verruilde hij AZ voor AC Milan, waar hij een prima eerste seizoen draaide. Op een plekje op het middenveld van het Nederlands elftal azen echter meer aardige voetballers.

Aan support van het thuisfront ligt het in ieder geval niet. Reijnders heeft de Eindhovense Marina Gourgis aan de haak geslagen, een prachtige dame waarmee hij een tijdje in Hengelo woonde. Tegenwoordig zal de brunette haar avonden ongetwijfeld slijten in een fijn optrekje in Milaan.

15. Micky van de Ven - Sterre van Bakel

FC Volendam, VfL Wolfsburg, Tottenham Hotspur. Ja, het gaat heel rap met de carrière van Micky van de Ven (23). Over rap gesproken: afgelopen seizoen was de Nederlander de snelste speler van de Premier League. Hij behaalde een snelheid van 37,38 kilometer per uur.

Zo hard rent Van de Ven waarschijnlijk ook elke avond na het voetballen naar huis. Daar wacht Sterre van Bakel namelijk op hem, een bloedmooie vrouw die met hem mee is verhuisd naar Londen.

16. Joey Veerman - Chantalle Schilder

De Volendammer wordt na een steengoed seizoen bij PSV in verband gebracht met een overstap naar de absolute top. Zelfs Real Madrid wordt genoemd als potentiële bestemming. In Oranje moet Veerman echter knokken om een basisplaats. Even geleden maakte Koeman duidelijk Veerman vooral te zien als vervanger voor de geblesseerde Frenkie de Jong. Dus als de man uit Barcelona fit is, moet Joey het wellicht doen met een plek op de bank.

Ziet u tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal een vrolijke blondine met krulletjes op de tribune zitten? Dat zou heel goed Chantalle Schilder kunnen zijn. Of ze familie is van Anny (BZN) of Nick (van Simon) weten we niet. Maar dat ze net als Veerman Volendamse roots heeft, staat wat ons betreft als een paling boven water.

17. Daley Blind - Candy-Rae Fleur

Enkele weken geleden tekende Blind een nieuw contract bij Girona. De Catalaanse club heeft afgelopen seizoen een wereldprestatie geleverd door derde te worden. Blind en zijn teamgenoten eindigden net onder Barcelona, maar boven Memphis Depay met zijn Atlético Madrid.

Hoewel Blind de nodige clubs - Ajax, FC Groningen, Manchester United, Bayern München - versleten heeft, heeft hij al tijden dezelfde vriendin: Candy-Rae Fleur. Candy is model en danseres. Zo schudde ze onder meer met haar heupjes als achtergronddanseres bij De Toppers.

18. Donyell Malen - Delisha Chanayla

Malen is een van de spelers die voor vuur zou kunnen zorgen op het EK. De snelle oud-PSV'er is bij Dortmund niet altijd zeker van een basisplaats, maar hoopt natuurlijk op speelminuten onder Koeman.

Over Donyells vriendin is vrij weinig bekend. Wel bekend: ze heet Delisha Chanayla, is getrouwd met Malen en heeft twee kinderen op de wereld gezet. Tot zover Delisha Chanayla.

19. Brian Brobbey - Elinde?

De Ajax-speler heeft niet niet zoveel indruk weten te maken. Veel analisten gaven Brobbey een laag cijfer na zijn optreden in het oefenduel dat Nederland met 4-0 van Canada won. De spits wist helaas geen goal te maken.

Brobbey heeft 'al een tijdje een vrouw', zo vertelde hij ooit aan Hans Kraay Jr. De verslaggever vroeg daarna wat haar naam was, waarop Brobby iets in Hans' oor fluisterde. Hans Kraay: "Elinde!?" Brobbey: "Gaat 'ie het toch hardop zeggen!"

Verder is er eigenlijk niks bekend over deze mysterieuze Elinde.

20. Teun Koopmeiners - Rosa Schmidt

De oud-AZ-speler is in korte tijd uitgegroeid tot een van de vaste steunpilaren van Atalanta Bergamo. Sterker, Koopmeiners heeft zichzelf afgelopen seizoen in de kijker gespeeld bij teams als Manchester United, Tottenham Hotspur en Juventus. Volgens de geruchten ligt zijn voorkeur bij Juve, maar de tijd zal uitwijzen waar Koopmeiners volgend jaar speelt.

Eén ding is wel zeker: waar Teun gaat, gaat Rosa Schmidt. De blondine is zelf werkzaam als recruiter in de zorg en blijft het liefst buiten de schijnwerpers.

21. Frenkie de Jong - Mikky Kiemeney

Frenkie de Jong kampt met een enkelblessure en trainde de ballen uit z'n broek om op tijd voor het EK fit te zijn. Helaas werd na de oefenpot tegen IJsland (4-0) duidelijk dat De Jong er niet bij is in Duitsland.

De middenvelder zal daarom flink zuur zijn. Wellicht kan zijn vrouw - een maandje geleden gaven Frenkie en Mikky Kiemeney elkaar het ja-woord - hem een beetje troosten.

22. Denzel Dumfries - Jaimy Kenswiel

Hoewel Denzel vaak wordt gezien als de man met de serieuze blik, schijnt hij een van de grappenmakers van Oranje te zijn. Of dat bij zijn club Internazionale ook zo is, weten we niet, maar de Nerazzurri hebben sowieso genoeg te lachen: ze sleepten in april voor de twintigste keer de landstitel binnen.

Dumfries heeft al jaaaaaaren een relatie met Jaimy Kenswiel. Ze ontmoetten elkaar in de tijd dat de topvoetballer nog bij Sparta - 2015 tot en met 2017 - speelde. Vervolgens verhuisden ze in Denzels PSV-periode naar Eindhoven en tegenwoordig vertoeven de twee dus in Milaan.

23. Mark Flekken - Dannee Mans

De in Kerkrade geboren voetballer staat tegenwoordig bij Brentford onder de lat, waarmee hij op de zestiende plek eindigde in de Premier League. Goed genoeg voor een plekje in Oranje, maar zoals eerder gezegd: Bart Verbruggen is waarschijnlijk de eerste keeper onder Koeman. Flekken zal met Bijlow moeten vechten om de nummer twee-postitie.

Flekken schijnt al jaren samen te zijn met Dannee Mans. Er zijn echter geen foto's te vinden van de dame in kwestie. Misschien omdat ze anders in schimmige lijstjes van Oranje-dames eindigt.

24. Jerdy Schouten - Kirsten Zuidgeest

Een jaar geleden wist PSV Jerdy Schouten te strikken. Dat bleek een gouden zet; de 27-jarige voetballer ontpopte zich als betrouwbare middenvelder en won met de Eindhovenaren de Eredivisie.

Over Schoutens vriendin is verder niet heel veel te vinden, behalve dat ze Kirsten heet. En dat ze zich tegenwoordig officieel de vrouw van Jerdy Schouten kan noemen.

25. Steven Bergwijn - Sem Smit

Bergwijn heeft niet echt een denderend seizoen achter de rug. De aanvaller speelde 24 wedstrijden en scoorde 12 keer, waarvan 5 uit strafschoppen. Verder was hij goed voor 4 assists. In Europees verband scoorde Bergwijn 7 keer in het seizoen 2023/2024. De aanvaller is daarom vast erg blij met zijn plekje bij Oranje. Maar of hij speelt?

Wie wél zeker is van haar positie komend EK is Bergwijns vriendin Sem Smit. Die zit namelijk gewoon op de tribune. Hoewel verschillende media enige tijd terug meldden dat er een breuk was, is Smit laatst bevallen van haar tweede zoon. Wederom een Bergwijntje.

26. Ryan Gravenberch

Last but not least: Ryan Gravenberch. De oud-speler van Bayern München wist in Duitsland geen potten te breken en vertrok daarom naar Liverpool. Helaas heeft hij daar ook nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. Zal het anders worden met een oranje tenue aan? Laten we het hopen.

Aan zijn vriendin zal het in ieder geval niet liggen. Met zo iemand als Cindy Peroti op de tribune, doe je wel je best. Hoe de twee elkaar precies hebben leren kennen, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Peroti en Gravenberch in ieder geval sinds 2018 samen zijn.

Entertainment
  • FC Update e.a.
  • NL Beeld / Proshots