Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VIDEO | Turken verstoren om 02:23 uur de nachtrust van onze Oranje-spelers

Turkse fans haalden vannacht misschien wel de oudste truc uit het voetbalboekje uit

Turken

Het is bijna zover: Nederland speelt zaterdagavond om 21:00 de kwartfinale van het EK tegen Turkije. Dat is natuurlijk een vrij gunstige loting, aangezien we ook grootmachten als Duitsland, Spanje of Engeland hadden kunnen treffen op dit punt in het toernooi. Engeland komen we wellicht straks alsnog tegen in de halve finale, maar dan moeten de Britten nog wel even winnen van Zwitserland. En niet te vergeten: Oranje moet de Turken vrijdag van de mat spelen.

Dat is te doen, zou je zeggen. Nederland is niet voor niets de favoriet. Maar dat betekent niet dat de Turken ons die wedstrijd cadeau doen. En dat geldt voor zowel de Turkse spelers als de fans, zo werd afgelopen nacht duidelijk.

Vuurwerk

Op een filmpje die gepost is door diverse voetbalkanalen op Instagram is te zien dat Turkse supporters vannacht rond 02:30 wat vuurwerk hebben afgestoken bij het Grand Hyatt Hotel in Berlijn, de plek waar Oranje verblijft. De Turken hadden een pot met flinke flitsen en knallen meegenomen, allemaal om de Oranje-spelers te beroven van wat kostbare nachtrust.

Volgens Voetbalzone zou het gaan om fans van Galatasaray SK, de Turkse club waar onder anderen Hakim Ziyech en Dries Mertens spelen. Of de Oranje-selectie iets heeft meegekregen van het tumult is niet bekend.

Radio-dj's bellen Fransen wakker

Heel origineel is de streek van de Turken natuurlijk niet; regelmatig proberen voetbalfans de spelers van rivaliserende teams wakker te knallen met wat knalvuurwerk. Dat hoort er inmiddels bij.

Twee Nederlandse radio-dj's van SLAM! pakten het laatst echter wat origineler aan. Ano没l Hendriks, de dj die nachtdienst had, was de grootste boef van het stel. "Weet je wat we gaan doen? We gaan het hele Franse elftal eens even wakker bellen", aldus de dj tijdens de uitzending.

Hendriks maakte de medewerker van het hotel wijs dat hij van de Franse voetbalbond was en dat hij directeur Philippe Diallo dringend moest spreken. En dat lukte. Na een kort gesprek vol gescheld hing Diallo op. Aan de hand van het telefoonnummer van de hotelkamer konden de SLAM!-dj's vervolgens ook de andere kamers bellen.

Of ze daarmee ook echt de Franse spelers hebben gewekt is onduidelijk, maar er hebben ongetwijfeld heel wat telefoontjes gerinkeld in het hotel van de Fransen die nacht.

Nieuws
  • Voetbalzone
  • NL Beeld / Proshots