Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat een streek: SLAM!-dj's bellen donderdagnacht 'hele Franse elftal wakker'

Als er vanavond wat Fransen met gigantische wallen op het veld staan, is dat mogelijk de schuld van radiozender SLAM!

Franse elftal

Al sinds de Polen zijn verslagen neemt de spanning met de dag toe. Frankrijk is immers de tweede tegenstander van Nederland en eerlijk is eerlijk: die kunnen wel een potje ballen. Onzeker is of sterspeler Kylian Mbappé meespeelt tegen Oranje. De aanvaller brak zijn neus in de laatste wedstrijd die Les Bleus speelden op het EK. Maar winnen van de Fransen zal met of zonder Mbappé een behoorlijk opgave zijn.

Reden voor radiozender SLAM! om het Nederlands elftal een handje te helpen. Hoe? Door even wat minuutjes slaap af te snoepen van de Franse spelers.

Philippe Diallo

Anoûl Hendriks, de dj die nachtdienst had, was de grootste boef van het stel. "Weet je wat we gaan doen? We gaan het hele Franse elftal eens even wakker bellen", aldus Hendriks in de uitzending. Niet veel later krijgt hij de frontdesk van het hotel in kwestie aan de lijn.

"Hallo, guten Abend, Sie sprechen mit Pierre Hendriks, ich bin von der Fédération Française de Football", liegt de dj, die de receptie vraagt om hem door te verbinden met Philippe Diallo, de president van de Franse voetbalbond. "Es ist sehr dringend!"

Dan blijft het even stil. Een andere aanwezige dj gelooft er ook niet meer in:

"Gaat niet meer lukken. Gaat niet meer lukken dit."

Toch krijgt Anoûl op een gegeven moment de Fransman aan de lijn. De dj maakt vrijwel direct duidelijk dat hij van de Nederlandse radio is en dat hij Philippe 'a great game' wil wensen. Diallo wordt boos. De Franse voetbalbobo lag op dat moment natuurlijk allang te snurken, want let wel: het is dan 03:00 's nachts. Aan de andere kant van de lijn klinkt dan ook een hoop Frans gescheld. Omdat de SLAM!-dj's geen woord Frans spreken, roepen ze 'croissant', 'trottoir' en 'portemonnee' terug.

Alle kamernummers gefikst

Het gesprek duurt logischerwijs niet heel lang. Maar de boeven van SLAM! zijn nog niet klaar met hun dolletje. Door het de laatste cijfers van het telefoonnummer te wijzigen, kunnen ze schijnbaar alle kamers direct opbellen.

"Dus we gaan nu 012 opbellen?" vraagt Hendriks' collega.

"Ja", aldus de opgewekte radio-dj.

In een compilatiefilmpje op Instagram is te zien dat SLAM! vervolgens een grote belronde houdt. Of ze hierbij daadwerkelijk Franse spelers aan de lijn krijgen, is niet bekend, maar dat er heel wat telefoontjes hebben gerinkeld donderdagnacht is zeker.

SLAM!: "Wij hebben onze taak gedaan."

Entertainment
  • SLAM!, Showmag
  • NL Beeld / Proshots