Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'De harde kern van Feyenoord, dat zijn de ergste in Nederland'

Na de vele bedreigingen die Steven Berghuis en zijn gezin ontvingen na zijn transfer van Feyenoord naar Ajax, deed de voetballer aangifte. Johan Derksen heeft gereageerd op de incidenten en noemt de harde kern van Feyenoord onder andere 'de ergste in Nederland'.

Derksen

De pikante transfer van Berghuis heeft veel losgemaakt: teleurstelling, boosheid. Maar ook pure haat in de vorm van vele grove bedreigingen aan het adres van de voetballer en zijn gezin. Van "Ik pleeg een aanslag op je kk gezin. Ik meen het." en "Vieze vuilen hoeren kk rat, je kinderen en jij gaan de lul zijn." tot "Eens rat, altijd rat, vieze bloedhond. 19 december is hij van ons." De lijst aan dreigementen is maar liefst 19 A4-tjes lang. Berghuis deed gister aangifte bij de politie.

'Aangifte doen heeft geen zin in dit land'

Maar of dat heel veel oplevert, daar heeft Johan Derksen zijn twijfels over, laat hij weten in een interview met de Telegraaf: "Alle gekken komen uit holen en die gooien de meest gekke dingen op internet. Maar aangifte doen heeft geen zin in dit land, want de politie die heeft mensen tekort en die hebben helemaal geen tijd om al die anonieme bronnen op te zoeken en voor de rechter te slepen."

Zelf heeft Derksen ook te maken met 'een bedreiginkje', zoals hij het zelf noemt. Hij wordt sinds kort zelfs beveiligd om die reden. Maar comments lezen op internet doet hij allang niet meer. "Er zijn allemaal van die zolderkamerhelden, die zetten zelden hun eigen naam erop", aldus de voetbalanalist. "Ik zeg altijd: ik ben niet geïnteresseerd wat een meneer die zich Karel Straatlantaarn noemt van mij vindt".

'De ergste in Nederland'

Johan Derksen ziet echter wel de ernst in van de bedreigingen aan het adres van Berghuis. Dreigementen die veelvuldig de datum 19 december noemen als dag des onheils - de kersverse Ajacied is jarig op die dag, plus de kraker Feyenoord - Ajax in De Kuip staat dan in de agenda - voorspellen niet veel goeds.

Hij noemt de harde kern van Feyenoord zelfs 'de ergste in Nederland'. Derksen: "En ik schrik altijd van mensen die zich Feyenoord-supporter noemen, en als Ajax dan scoort, de oprechte haat in hun ogen als die close op de tv komen, hè, dan zijn het geen mensen meer. Dan veranderen ze plotseling in een soort beesten. Dan zijn ze tot gekke dingen in staat."

Misschien ook voor jou:
Jeremy Clarkson: 'Lewis Hamilton heeft billenkoek nodig'
Nieuws
  • Telegraaf
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl