Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Steven Berghuis doet aangifte na heftige bedreigingen aan hemzelf en zijn gezin

Een overstap naar de concurrent gaat niet zelden gepaard met pittige kritiek, helemaal als het een transfer richting de aartsrivaal betreft. Maar Steven Berghuis heeft op dit moment te maken met meer dan slechts sportieve emoties; de aanvaller en zijn gezin hebben heftige dreigementen ontvangen.

Steven Berghuis

Deze zomer maakte de rechtsbuiten de overstap van Feyenoord naar Ajax. Een pikante transfer, die logischerwijs niet bij iedereen goed valt. Maar dat de kritiek op Berghuis verder gaat dan wat onschuldige woede en teleurstelling, bewijst de aangifte die de voetballer heeft gedaan naar aanleiding van een vloedgolf aan bedreigingen.

Het management van Steven Berghuis heeft een brief naar de politie gestuurd, waarin de ernst en de aard van de bedreigingen wordt toegelicht. Dat schrijft De Telegraaf. Het zou gaan om zo'n 19 A4-tjes aan schokkende dreigementen. De bedreigingen zouden bovendien niet alleen gericht zijn aan de voetballer zelf, maar ook aan zijn partner en kinderen.

19 december

Een deel van de berichten bevatten daarnaast de datum 19 december 2021. Geen willekeurige datum; Berghuis is jarig op deze dag, plus de grote klapper Feyenoord-Ajax in de Kuip staat dan op de agenda.

Inmiddels bevindt Berghuis zich in wat rustiger vaarwater en lijkt de heftige golf aan bedreigingen achter de rug.

Misschien ook voor jou:
Trump over vrouwenvoetballers VS: ‘Een radicale groep linkse maniakken’
Nieuws
  • Telegraaf, NOS
  • Pro Shots/Jasper Ruhe