Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Festival neemt Tino Martin in de zeik: 'Tino Martini'

Deze artiest haakt op humoristische wijze in op de dronken filmpjes van Tino Martin.

Tino Martin

"T enige egte grootste ordinairste verkleedfestival van de wereldt!" zo wordt het Kamping Kitsch Club Holland-festival beschreven op hun eigen website. En het belooft dit jaar weer een dolle boel te worden, want ze zijn terug hoor, met hun "5 YEARS XXL EDITION". Spannend.

Kamping Kitsch Club heeft in ieder geval één duidelijke regel en dat is dat je verkleed MOET komen. "Wie niet verkleed is, komt er niet in!" aldus de organisatie. De line-up van het festival is in ieder geval hilarisch en wordt ook wel 'Lijn-up' genoemd. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van DJ Philemon, 'Hardstyle oma', Topless DJ Diana Loca, K-utopia Dreamteam en Mini André Hazes. Die laatste is een lilliputter die in de rol van Hazes sr. duikt. "Klein van stuk, maar groot van performance", schrijft Kamping Kitsch Club.

Dit zijn echter niet de enige opvallende namen in de 'Lijn-up', want ook bekende artiesten als Jebroer, Hans Kazàn, Roy Donders en DJ Jean komen voorbij. En er zit één wel heel opvallende naam bij, namelijk: Tino Martini. Niet de échte Tino, maar een bedachte act.

Tino Martini

De site kondigt de beste vent aan als 'Tino Martini, de nr1 extra dronken imitator'. "De echte Tino is al niet te vertrouwen met drank, maar op deze kun je al helemaal niet aan", aldus Kamping Kitsch Club. De artiest achter de act, Danny van der Heijden, reageerde bij Shownieuws op zijn act als Tino Martini: "De act was door het festival verzonnen. Ik houd van Nederlandstalige muziek, dus ik vind het prachtig om Tino Martini dit jaar te mogen doen."

Danny liet aan het SBS-programma weten dat hij al wel een idee heeft wat hij zijn publiek gaat geven op 15 juni. "Ik weet al welk nummer en heb een speciale outfit in mijn hoofd", aldus Tino Martini.

Beschonken beelden

De act is bedacht doordat er verschillende video's van een beschonken Tino Martin het internet over gaan, terwijl hij aan het optreden was. Niet zo handig natuurlijk.

Wat Danny betreft zal hij absoluut niet écht dronken op het podium van Kamping Kitsch Club verschijnen. Het is slechts een act, want Tino Martini is zelf van mening dat dat een echte no-go is: dronken optreden. Hij benadrukt tegenover Shownieuws dat het absoluut niet de bedoeling is om Tino Martin weg te cijferen. "Hij is een fantastische zanger", aldus Van der Heijden. Tino Martini zegt zelfs fan te zijn van de zanger. "Ik ga proberen hem zo goed mogelijk weg te zetten. Natuurlijk is het met een knipoog."

Of Tino zelf al op de hoogte is van de act, is nog onduidelijk. Tino Martini zou het in ieder geval zelf 'te gek' vinden mocht dit wel zo zijn.

Entertainment
  • Kamping Kitsch Club, Instagram, Shownieuws
  • NL Beeld / Harold Versteeg