Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Derksen over mogelijke tweede Songfestival-deelname Joost Klein: 'Sodemieter op!'

Als het aan De Snor ligt verschijnt Klein ab-so-luut niet weer op het podium van het Eurovisie Songfestival. 

Johan Derksen

Na het fiasco van Joost Klein tijdens de vorige editie van het Songfestival in Zweden, was het nog maar de vraag of Nederland in 2025 op het podium in Zwitserland zou verschijnen. Klein, die vorig jaar werd gediskwalificeerd na een akkefietje met een cameravrouw, zorgde voor behoorlijk wat ophef. Woorden als 'F*ck de EBU' werden uitgesproken door Cornald Maas en ook veel andere landen stonden achter Klein.

Toch lijkt het er sterk op dat Nederland in 2025 gewoon weer mee gaat doen aan de Europese zangwedstrijd. Er gaan zelfs geruchten rond dat Joost Klein opnieuw als Nederlandse inzending gestuurd gaat worden.

Derksen

En waar er vast een aantal mensen wél enthousiast worden van een tweede Songfestival-deelname van Joost Klein, is De Snor er allesbehalve blij mee. Dat laat hij dinsdagavond weten tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

Wanneer Wilfred Genee begint over de artiest, wil Derksen eigenlijk geen woorden vuil maken aan de Fries. Maar, zoals we hem kennen doet hij tóch even zijn zegje op de nationale televisie.

"Kijk, Nederland maakt zich druk over een combinatie van een dorpsidioot en een gek", begint Johan.

"Oké", antwoord Genee. Maar Johan is nog niet klaar: "Die heeft een k*tliedje en die misdraagt zich, en daar maakt heel Nederland zich druk om, want we moeten revanche nemen. Nee, we moeten die snijboon helemaal niet meer daarheen sturen."

Volgens De Snor 'sterven' we in Nederland van zangers en zangeressen die wél goed genoeg zijn. "Je hoeft je dan toch niet te gaan schamen voor die idioot?!"

Wilfred lijkt het niet helemaal met hem eens te zijn over het feit dat Johan Europapa een 'k*tliedje' noemt, maar De Snor houdt vol.

"Een soort Carnaval", voegt René van der Gijp toe. "Een beetje gekkigheid."

Genee en Van der Gijp zijn van mening dat 'een beetje gek' wel past bij het Songfestival van tegenwoordig.

"In alle dingen doet hij gek, maar als hem wat gevraagd wordt door zo'n actualiteitenrubriek, dan realiseert hij zich heus wel dat hij heel Nederland toespreekt. Dan gaat 'ie raar staan te doen en dan denk ik: joh, sodemieter op!"

Volgens Wilfred is het nodig dat artiesten een beetje 'een randje hebben'. Maar ook daar kan Derksen kort over zijn: "Dat is geen randje, dat is een afwijking."

En er lijkt in ieder geval één iemand de mening van Johan te delen en dat is één van de vaste bargasten van het programma, Chris Woerts: "Het is een dorpsgek."

Of we Klein écht weer gaan zien op het Eurovisie Songfestival-podium is nog maar de vraag. Joost zelf lijkt er wel oren naar te hebben.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • KIJK