Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Vico Olling
Vico Olling
Recente artikelen
 1. Serge Miranovic
  Premium Misdaad |
  Hoe de ‘brave’ Serge Miranovic een spil werd in de Amsterdamse onderwereld

  Uit de editie van woensdag 19 juli 2023: In 2006 wordt een liquidatie uitgevoerd op Serge Miranovic, de Joego-gangster die volgens bronnen de knapste gangster was die ooit in Nederland heeft rondgelopen. Miranovic kreeg het voor elkaar om in recordtijd uit te groeien tot een spil in de Amsterdamse onderwereld. Hoe? En met wie deed hij dat? En waarom moest hij eigenlijk dood? Een portret.

 2. Janus van Wesenbeeck
  Misdaad |
  Voorpublicatie Drugsbaron, over het leven van Janus van Wesenbeeck

  Deze week ligt Drugsbaron in de winkel, het nieuwe boek van misdaadjournalist Vico Olling. Het boek gaat over Janus van Wesenbeeck, de crimineel die model stond voor Ferry Bouman van de populaire Netflix-series Undercover en Ferry. In deze voorpublicatie gaat de schrijver terug naar het jaar 2008 waarin Janus in de gaten gehouden wordt door twee undercovers en overleeft hij op miraculeuze wijze een aanslag op zijn leven…

 3. Het einde van de eindbaas - ‘Dikke’ Piet S., de laatste echte godfather
  Misdaad |
  Het einde van de eindbaas - ‘Dikke’ Piet S., de laatste echte godfather

  Uit de editie van 27 januari 2021: Er zijn nog maar weinig echte godfathers over, maar Piet S., de 64-jarige kamper uit Den Haag, is er zeker één van. Nu zit hij vast op verdenking van grootschalige drugshandel, witwassen en wapenbezit. Wie is Piet S. en hoe zien zijn vooruitzichten eruit? “Deze man kent echt de halve wereld.”

 4. Maarten Lamers: Satanist van de Wallen
  Bizar |
  Maarten Lamers: Satanist van de Wallen

  Maarten Lamers schudt met zijn Kerk van Satan in de jaren zeventig en tachtig iedereen in Nederland wakker. Is dit een doorgeslagen act of moeten we hier echt bang voor zijn? Een portret van een kleurrijke kwajongen.

 5. Willem Holleeder en Sandra den Hartog - de miljoenendans met het 'gangstermeisje'
  Misdaad |
  Willem Holleeder en Sandra den Hartog - de miljoenendans met het 'gangstermeisje'

  Uit de editie van 17 april 2019: Sandra den Hartog is een van de getuigen in het proces tegen Willem Holleeder. Ze had vanaf haar 18de een relatie met de beruchte topcrimineel Sam Klepper, die in oktober 2000 werd geliquideerd. In 2001 begon ze een dertien jaar durende relatie met Holleeder. Was het liefde van zijn kant, of zag hij vooral een schatrijke weduwe?

 6. Stanley Hillis - van kruimeldief tot capo
  Misdaad |
  Stanley Hillis - van kruimeldief tot capo

  Uit de editie van 17 februari 2021: Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat hij werd doodgeschoten. Zijn naam is nu bekender dan ooit. Toen hij nog leefde, bleef hij het liefst uit de schijnwerpers, uit de stad en weg van mensen. Wie was Stanley ‘De Ouwe’ Hillis? En wat had ie met Willem Holleeder? “Ze willen alles in de schoenen van die Ouwe schuiven, dat is overduidelijk.”

 7. Seks op de moordplek
  Misdaad |
  Seks op de moordplek

  Het verhaal van twee vermoorde kinderen in het Spaanse Godella (bij Valencia) tart elke beschrijving.

 8. Smokkelaars ontdekken Amsterdamse haven
  Misdaad |
  Smokkelaars ontdekken Amsterdamse haven

  Waar coke voorheen vooral via Rotterdam ons land binnenkwam, lijken criminelen hun smokkelroutes verlegd te hebben: Amsterdam is nu hun favoriete invoerhaven. Reden: een kleinere pakkans.

 9. Boek van Heineken-ontvoerder Jan Boellaard is eindelijk uit - De poes maakt schoon schip
  Misdaad |
  Boek van Heineken-ontvoerder Jan Boellaard is eindelijk uit - De poes maakt schoon schip

  Eindelijk ligt het boek dan in de winkel: Wij Willen Gangster Worden van George Boellaard, gebaseerd op het manuscript van zijn broer Jan, een van de Heineken-ontvoerders. Een manuscript dat vijf ordners beslaat, meer dan 1500 a4’tjes telt en waaraan hij twee jaar werkte in de bajes. In Panorama een exclusief interview met de twee broers. Over Cor en Willem, over hun megaproject en over de foto’s die in het boek staan. “We zijn vergroeid met elkaar.”

 10. Column Vico Olling: 'Bedreigingen en sissers'
  Misdaad |
  Column Vico Olling: 'Bedreigingen en sissers'

  Elke week schrijft onze chef misdaad Vico Olling een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: 'Bedreigingen en sissers'