Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die twee jonge vrouwen doodreed 'gebruikte auto als wapen' en was notoire wegpiraat

Een automobilist die in mei van dit jaar twee jonge vrouwen doodreed moet van de rechter langer in voorarrest blijven. Dinsdag vond in Rotterdam de eerste zitting plaats in de zaak. Volgens de Officier van Justitie gebruikte de man zijn auto als een wapen.

Man die twee jonge vrouwen doodreed 'gebruikte auto als wapen' en was notoire wegpiraat

Wie de feiten aanhoorde die werden geopenbaard tijdens de zitting, vraagt zich af waar de 25-jarige bestuurder überhaupt het domme lef nog vandaan haalde om in een auto te stappen. In vier jaar tijd werd hij maar liefst 52 keer beboet voor verkeersovertredingen.

Op de vroege ochtend van 6 mei was het noodlot daar voor twee jonge vrouwen van 18 en 19. Op een kruising bij Alblasserdam werden de meiden, die op scooters reden, aangereden door de verdachte. De 19-jarige vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen, de 18-jarige bezweek enkele uren later in het ziekenhuis.

Werkzaamheden

Volgens gegevens van de politie moet de bestuurder van de auto zo'n 81 tot 97 kilometer per uur hebben gereden toen hij de kruising overstak. Op het moment van het ongeluk gold er vanwege werkzaamheden een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Ondanks dat de werkzaamheden op dat moment van de dag niet bezig waren, was de snelheidsbeperking van kracht.

De snelheidsbeperking was niet het enige signaal dat de man negeerde. Volgens de verklaring die hij aan de politie aflegde stond het stoplicht op oranje, maar achteraf bleek deze al minutenlang op rood te hebben gestaan.

De historie van de verdachte als wegpiraat heeft niets te maken met deze zaak, beweert de advocaat van de man volgens RTV Rijnmond. Daarvoor zouden ook alle overtredingen tot in detail meegenomen moeten worden. Bovendien vindt ze dat de man inmiddels vrij zou kunnen komen. Hij heeft volgens de advocaat zijn les geleerd.

Tijdens de zitting van dinsdag waren zo'n 30 nabestaanden van de slachtoffers aanwezig. Op 17 oktober vindt er een nieuwe zitting plaats in de zaak.

Misdaad
  • Pro Shots