Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ademloos ná de seks: gevaarlijke spelletjes die helemaal het einde zijn

Voor de meeste mensen is seks een uiterst plezierige bezigheid, maar voor sommige ongelukkigen leidde de liefdesdaad tot hun dood (of een gebroken piemel). Een overzicht van de pijnlijkste seksafspraakjes uit de recente geschiedenis. “Ik bewoog vooruit, zij duwde tegen en opeens kraakte er iets…”

Ongelukken

Seks in de zesde versnelling - pikante ritje met dodelijke afloop

In 2014 wilden Matthew Notebaert en zijn vrouw Amanda even flink de bloemetjes buiten zetten, om hun eerste avondje uit te vieren na de geboorte van hun tweede kind. De 33-jarige Matthew uit Loxahatchee, Florida, zette het op een zuipen en stapte daarna met Amanda in de auto. Niet alleen negeerden zij alle stoplichten, verkeersborden en snelheidslimieten, maar de twee besloten halverwege hun dollemansrit ook elkaar te betasten.

Matthew en Amanda Notebaert.

Even na middernacht scheurde Matthew met zijn Chevrolet Equinox met 90 kilometer per uur over een onverharde weg, waar maximaal 50 is toegestaan. Het kanaal aan het einde van die weg zag hij niet, omdat Amanda inmiddels druk tekeer ging op zijn schoot. De auto knalde door een barrière, vloog negen meter door de lucht en crashte aan de overkant van het kanaal. Het hoofd van Amanda knalde tegen het dashboard, waarop zij direct overleed. Matthew, vrijwel ongedeerd, zei zich niks van het ongeluk te kunnen herinneren, tot het moment dat hij het lichaam van zijn vrouw naast zich zag liggen. Drie jaar later werd de Amerikaan schuldig bevonden aan doodslag met een voertuig: vijf jaar cel. “Dit is de meest zinloze en tragische daad die ik ooit heb gezien,” sprak de rechter.

Acteur David Carradine werd door een kamermeisje aangetroffen in zijn hotelkamer in Bangkok met koorden om zijn nek en zijn geslachtsdeel

Sterren die zichzelf lieten doodstikken - tijdens het masturberen

David Carradine kennen we vooral van zijn eigenaardige personages in de film Kill Bill en de serie Kung Fu, maar sinds 2009 ook vanwege zijn bizarre einde. In dat jaar werd de 72-jarige acteur door een kamermeisje aangetroffen in zijn hotelkamer in Bangkok. Carradine lag daar niet languit op bed, maar onderuitgezakt in de kledingkast met koorden vastgebonden om zijn nek en zijn geslachtsdelen. “De touwen waren met elkaar verbonden,” verklaarde de Thaise politie droogjes. Om daaruit te concluderen: “Het is onduidelijk of hij zelfmoord heeft gepleegd of niet, of dat hij is overleden door verstikking of hartfalen.” Carradines woordvoerder zag dat anders. “We weten honderd procent zeker dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd. Dit was een ongeluk. Iedereen is in shock.”

David Carradine.

De patholoog van het lokale ziekenhuis noemde de situatie ‘zeer ongewoon’. Volgens hem duidde alles op erotische asfyxiatie: de praktijk waarbij iemands luchttoevoer wordt afgesloten om het seksuele genot te vergroten. Een geliefde bezigheid onder Amerikanen, trouwens. In een Amerikaans onderzoek uit 2020 gaf 21% van de ondervraagde vrouwen aan weleens aan stikseks te doen. Een soortgelijk aandeel mannen kickt er ook op. Seksueel voorlichter Lisa Finn probeerde in een recent interview dit fenomeen te duiden. “Je hebt de adrenaline van het gevaar achter deze daad, en een soort primaire en agressieve energie die vrijkomt als je op een assertievere manier wordt behandeld. Tel daarbij op de plezierige pijnsensatie, gecombineerd met een lichte duizeligheid en een reeds verhoogde staat van opwinding en wurgseks kan een euforisch gevoel geven bij een orgasme.” Toch maar eens proberen dan?

Iván Heyn.

Een ander beroemd slachtoffer van een potje uit de hand gelopen zelfwurgseks is Iván Heyn, de Argentijnse staatssecretaris van Buitenlandse Handel. Deze ‘rijzende ster in de politiek’ was in 2011 meegereisd met president Cristina Kirchner naar een congres in Uruguay, waar Heyn verbleef in het chique Radisson-hotel van Montevideo. Het zou zijn laatste tripje worden, want in zijn suite verongelukte Heyn op exact dezelfde wijze als acteur David Carradine. De volgende ochtend trof het kamerpersoneel zijn lichaam aan. Naakt en met een broeksriem om zijn hals. Volgens de rapporten lagen naast hem ook 'lichaamsvloeistoffen' die de doodsoorzaak zouden bevestigen. Waar deze tamelijk gênante doodsoorzaak vaak opzettelijk wordt verbloemd als ‘zelfmoord’, kwam het werkelijke verhaal van Heyn toch naar buiten in de Uruguayaanse media.

Stephen Milligan.

Iets verder terug in de tijd komen we Stephen Milligan tegen, de politicus die begin jaren negentig furore maakte in het Britse Lagerhuis. Milligan was 45 jaar toen hij op maandagmiddag 7 februari 1994 liggend op zijn keukentafel werd gevonden in zijn rijtjeshuis aan de rivier de Theems. Het parlementslid had op dat moment alleen hoge sokken en bretels aan, een zwarte vuilniszak over zijn hoofd, met een elektrisch koord om zijn nek én een sinaasappel in zijn mond. De doodsoorzaak liet zich wel raden. Heel Engeland was in diepe shock: hoe kon zo’n keurige, intelligente kerkganger en politicus in hemelsnaam zó aan zijn einde komen? Die vraag liet ook John Simpson, een BBC-journalist en goede vriend van Milligan, niet onberoerd. Dus ging Simpson op onderzoek uit en ontdekte hij - jaren later - naar eigen zeggen ‘de waarheid’: Milligan moet zijn omgelegd door Russische spionnen. “Toen ik in de krant las dat hij op deze macabere manier was gestorven tijdens dit vreselijke seksexperiment met een zak over zijn hoofd, kon ik het gewoon niet geloven, er zat niets in dat verhaal dat met Stephen te maken leek te hebben,” aldus Simpson in 2018. “Het was zo duidelijk dat hij door de KGB was vermoord. Wat is een betere manier om iemand te vermoorden zonder dat er enige vorm van onderzoek is dan dit?” Wij kunnen hier geen touw aan vastknopen.

Seks liep uit de hand en nu zijn ze dood - de mysteries rond Martine en Keeley

In 2008 was ze eventjes wereldnieuws: Martine Vik Magnussen, de Noorse studente die na een avondje stappen in Londen ineens spoorloos was. Met haar vrienden had de 23-jarige Martine het einde van de examens gevierd in een exclusieve nachtclub. Daarna was ze meegegaan met Farouk Abdulhak, een studiegenoot en zoon van een steenrijke vader. Twee dagen later werd Martines halfnaakte lichaam gevonden in de kelder van Farouk, weggemoffeld onder een berg troep. De lijkschouwer oordeelde dat de jonge vrouw hardhandig was toegetakeld en vermoedelijk was gewurgd of gestikt. Intussen was Farouk al gevlogen. Met het privévliegtuig van zijn vader was hij verkast naar Jemen, een land dat geen uitleveringsverdrag heeft met het Verenigd Koninkrijk. Maar volgens zijn advocaat was hij gewoon onschuldig. Jarenlang wist Farouks vader, een miljardair die de kost verdient met suiker, frisdrank, olie en wapens, zijn zoon te beschermen tegen journalisten en privédetectives.

Farouk Abdulhak en Martine Vik Magnussen.

Tot 2022, toen een journaliste via Snapchat contact wist te leggen met Farouk, wiens vader inmiddels was overleden. Blijkbaar knaagde de dood van Martine al 14 jaar lang aan de moordenaar, want tegen deze journalist biechtte hij alles op. “Ik heb iets gedaan toen ik jong was, het was fout,” vertelde Farouk. “Ik kan niet meer terug naar het Verenigd Koninkrijk door iets dat daar gebeurd is.” Later gaf hij toe dat Martine’s dood een gevolg was van een ‘uit de hand gelopen’ potje seks in combinatie met cocaïne. En daar zal het hoogstwaarschijnlijk bij blijven. Want terugkeren naar het VK om zijn veroordeling te accepteren, dat zal Farouk nooit doen. “Ik vind dat het Britse strafrechtsysteem sterk bevooroordeeld is. Het zal een voorbeeld willen stellen omdat ik de zoon ben van een Arabier en iemand die rijk is. Het is veel te laat.”

Keeley Bunker.

Een soortgelijk mysterie deed zich voor in de zomer van 2020, toen een jonge Brit in de rechtszaal verklaarde een vriendin ‘per ongeluk’ te hebben vermoord tijdens de seks. Dat zit zo: een jaar eerder liep deze verdachte, genaamd Wesley Streete, samen met de 20-jarige Keeley Bunker ’s avonds laat over de straten van het Engelse stadje Tamworth. Eerder die avond was het meisje bij een concert geweest om haar 20ste verjaardag te vieren. In Streete, een goede bekende van Bunker, zag zij een echte gentleman die haar veilig thuis kon brengen. “Ik heb Wes, hij brengt me terug. Het komt wel goed,” appte Keeley haar vriendin nog. Dat was een foute inschatting. Streete had namelijk heel andere plannen met Bunker. Tijdens die avondwandeling lokte Streete de 20-jarige student richting de lokale rugbyclub, een afgelegen locatie. Wat er zich daar precies tussen Streete en Bunker heeft afgespeeld blijft vaag.

Wesley Streete.

De volgende ochtend werd het levenloze lichaam van Bunker gevonden naast een slootje, deels verborgen onder een hoop takken. Vanzelfsprekend was Streete hoofdverdachte in de zaak, maar die hield zijn lippen stijf op elkaar. In zijn eerste verhoren ontkende hij ook maar iets te maken te hebben met de dood van Bunker. Later, tijdens de rechtszaak, erkende hij gelogen te hebben. Toen de jury hem vroeg hoe Bunker nou aan haar einde was gekomen, reageerde Streete: “Ik deed mijn armen rond haar nek en heb haar per ongeluk gedood. We hadden seks.” De rechter dacht daar anders over. “Wat er is gebeurd: in Wigginton Park heeft u Keeley Bunker verkracht, waarbij u haar vermoordde door haar te wurgen, naar alle waarschijnlijkheid door haar lang genoeg in een wurggreep te houden. Toen u klaar was met haar, besloot u haar levenloze lichaam te verbergen door het in de beek te gooien en het met takken te bedekken. U liep toen terug naar huis en ging naar bed om te slapen.” Streete kreeg levenslang.

Kinderen voetballen en vinden man - dood met een kip op zijn penis

Oud maar goud: in de zomer van 1990 waren kinderen blij een balletje aan het trappen langs een rivier in het Spaanse stadje van Ourense, toen hun voetbal ineens zoekraakte achter nabijgelegen rotsen. De kinderen gingen op zoek en vonden niet alleen hun voetbal, maar ook het lichaam van een 39-jarige man met de broek op zijn knieën, een gigantisch rotsblok bovenop zijn rug én een kip op zijn geslachtsdeel.

Onderzoek wees later uit dat deze Herminio Rivera Couceiro de kip had gestolen uit een nabijgelegen boerderij om deze vervolgens mee te nemen naar een geheime plek voor een stevig potje kippenseks. De metselaar ging zo hard tekeer dat er een rotsblok loskwam en bovenop zijn rug viel. Zowel Couceiro als de onfortuinlijke kip konden het niet navertellen. Oh ja, de patholoog achtte het van belang om te onthullen dat de penis van Herminio bedekt was met veren op het moment van overlijden. Case closed.

De onbekende comedian die zijn piemel brak - dit is geen grap

“Ik bewoog vooruit, zij duwde tegen en opeens kraakte er iets.” Met die woorden beschrijft komiek Ross Asdourian in zijn boek Broken Bananah: Life, Love, and Sex… Without a Penis het moment dat zijn pielemuis doormidden brak. “Mijn rampenplan ging meteen af,” vervolgt hij. “Ik ademde een paar keer diep in en uit tegen de pijn, liet me opzij rollen, deed het licht aan en belde onmiddellijk de hulpdiensten.” Asdourian is daarmee het zoveelste slachtoffer van de beruchte penisbreuk, een ‘medisch noodgeval’, waarbij de erectieonderdelen van de penis breken of scheuren. En bovendien een ongeluk dat ‘vaak voorkomt tijdens wilde seks, met name bij standjes waarbij er geen direct oogcontact met de sekspartner is’, aldus een Duitse uroloog in een recent onderzoek.

Ross Asdourian.

Die man heeft trouwens meer geweldige uitspraken over de penisbreuk. Zoals deze: “Wanneer patiënten hiermee aankomen bij de arts, ziet hun penis er vaak uit als een aubergine.” Of deze: “Mannen moeten waakzaam zijn voor een penisbreuk in aanloop naar de feestdagen.” Terug naar Asdourian. Na zijn pechnacht moest de komiek vier weken lang plassen met een katheter en heel lang wachten om weer ‘in actie’ te kunnen komen. Godzijdank hield hij er een bestseller aan over. Niet voor het geld natuurlijk, maar om het taboe rondom gebroken piemels te doorbreken. Goede grap voor een onbekende comedian.

Komiek Ross Asdourian is het zoveelste slachtoffer van de beruchte penisbreuk, waarbij de erectieonderdelen van de penis breken of scheuren

De dodelijke zuigzoen - en ze was nog zeven jaar ouder ook

De 17-jarige Julio Macías González had helemaal nergens last van toen hij op 25 augustus 2016 een happie ging eten bij zijn ouders. Totdat hij van zijn stoel viel met hevige stuiptrekkingen en ter plekke overleed. Zijn vriendin en ouders schrokken zich een ongeluk en waren radeloos. Wat was hier gebeurd? Van de doodsoorzaak die uit de autopsie voortkwam werden zij niet veel wijzer: Julio was gestorven door de zuigzoen van zijn vriendin, die enkele uren voor zijn dood was uitgedeeld. De ‘love bite’ had blijkbaar een bloedstolsel veroorzaakt in de nek van Julio, dat vervolgens was terechtgekomen in zijn hersenen. Daar raakte kwetsbare bloedvaten verstopt, wat uiteindelijk resulteerde in de dodelijke kortsluiting.

Julio is daarmee nog steeds de enige dode als gevolg van een zuigzoen. Zijn vriendin was na het ongeluk direct van de radar verdwenen. Julio’s ouders houden haar nog steeds verantwoordelijk, ook al omdat zij ‘de relatie nooit hadden goedgekeurd vanwege het leeftijdsverschil’. Zij was zeven jaar ouder.

Seks en messen tijdens de seks - een moeizaam huwelijk

Dat seksspelletjes flink uit de hand kunnen lopen, bewees in 2018 ook de Britse twintiger Jason Gaskell. Hoewel wij ons sterk afvragen in hoeverre het wurgen van een nek en het lichtelijk prikken met een mes in de keel nog in de categorie ‘spelletjes’ vallen. Want dat is waar deze Gaskell op kickte, zo ook op de avond van 16 februari 2018, toen hij met zijn vriendin Laura Huteson lag te vozen en daarbij veel te ver ging. Gaskell kneep haar nek dicht en hij zou pas zijn gestopt toen haar huisgenoten verdachte geluiden hoorden en te hulp schoten.

Gaskell en Huteson.

Elf dagen later ging het weer mis. Gaskell en Huteson, strak van de wodka en de cocaïne, lagen in bed toen Gaskell dit keer een mes onder zijn kussen vandaan trok. Die hield hij tegen haar keel aan, totdat het finaal misging. Gaskell stak Huteson in haar halsslagader en zij bloedde ter plekke dood. Gaskell zou pas beseffen wat er aan de hand was toen ze ‘een schokkende beweging maakte’. Daarop belde hij de alarmcentrale om te vertellen dat zijn bedpartner ‘op een mes was gevallen’. Een halfjaar later bevond de rechter Gaskell schuldig aan doodstraf, met de uitleg: “Het lijkt erop dat u een verlangen koesterde naar een bijzonder extreme vorm van seksuele activiteit en deze regelmatig in de praktijk bracht. U genoot van sadomasochisme, waarbij u de keel van seksuele partners zeer stevig vasthield en regelmatig een mes tegen de keel van een vrouw hield. Daarvoor bewaarde u zelfs een mes onder uw kussen.” Gaskell kreeg zes jaar celstraf, maar kwam drie jaar later alweer op vrije voeten.

Viagra: de stijve killer - vooral als je er te veel van neemt

Het is al jaren een fantastische oplossing voor de ongehoorzame jonkheer: Viagra. Maar er is ook zoiets als te veel van het goede. Vraag dat maar aan de familie van Michael Soden (zelf kan hij geen vragen meer beantwoorden), de Brit die in 2016 dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer in Thailand. Soden was op vakantie geweest in Pattaya, een Thaise badplaats die berucht is vanwege sekstoeristen, ladyboys en drugsdealers. Naar verluidt bracht de Britse vijftiger iedere avond tijdens zijn verblijf een dame van plezier mee naar zijn hotelkamer.

Toen hij zichzelf ineens niet meer liet zien in de lobby, besloot een lichtelijk bezorgde medewerker een kijkje te nemen. Soden lag languit op zijn badkamervloer, met naast hem meerdere dozen met Viagra-pillen. De erectiepillen hadden meer gedaan dan alleen de opperwachtmeester van Soden overeind helpen. De politierapporten spraken van een hartaanval, een dodelijk gevolg dat vaker voorkomt na Viagra-gebruik. Tussen 1998 en 2007 hielden Amerikaanse onderzoekers bij hoe vaak dat precies voorkomt. Bij maar liefst 1.824 sterfgevallen, voornamelijk hartaanvallen, speelden de erectiepillen een rol. Oppassen dus.

Bizar
  • ANP, Adobe Stock, Facebook, Instagram