Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ralf Schumacher uit de kast: tweede openlijk homoseksuele formule 1-coureur ooit

De jongere broer van Michael maakte zondag 14 juli bekend homosekseel te zijn via een post op Instagram. Ralf Schumacher reed in totaal 180 races in de Formule 1.

Schumacher

"Het mooiste in het leven is als je de juiste partner aan je zijde hebt met wie je alles kunt delen", schrijft Ralf Schumacher (49), de jongere broer van F1-legende Michael, bij een foto waarop hij te zien is met zijn huidige partner. De foto is zijn coming out.

Zoon David (22), ook actief in de autosport, reageert in de comments: "Ik ben erg blij dat je eindelijk iemand hebt gevonden bij wie je echt kunt zeggen dat je je op je gemak en veilig voelt. Of het nu een man of een vrouw is, ik sta 100% achter je papa. Ik wens je het allerbeste en gefeliciteerd."

Schumacher was van 2001 tot 2015 getrouwd met ene Cora, de moeder van David. Wie de man is op de Instagram-foto is niet duidelijk. Wel schrijven Duitse media dat de twee al twee jaar bij elkaar zijn.

Niet de eerste homoseksuele F1-coureur

De enige andere bekende openlijk homoseksuele Formule 1-coureur was Mike Beuttler. De Brit racete van 1971 tot 1973 en stierf in 1988 aan de gevolgen van aids.

Schumacher

Ralf is het jongere broertje van Michael Schumacher, die (samen met Hamilton) het record heeft voor meeste Formule 1-titels; de Duitser werd 7 keer wereldkampioen. Daarnaast heeft Michael Schumacher nog altijd vele andere records op zijn naam staan. In 2013 raakte de coureur helaas levensgevaarlijk gewond tijdens een ski-ongeval, waarna hij een jaar in coma werd gehouden. Over zijn huidige toestand is weinig bekend, behalve dat de race-legende nooit meer de oude is geworden.

Ralf Schumacher heeft het overigens een stuk minder gedaan in de koningsklasse. Van 1997 tot en met 2007 racete hij op het hoogste niveau voor Jordan, Williams en Toyota. In tien jaar tijd stond hij 27 keer op het podium en behaalde hij 6 keer een overwinning.

Sport
  • BILD, NOS
  • NL Beeld / Action Press