doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Crime to Go: in gesprek met de 'Godmother' van de penoze, Thea Moear (+VIDEO)

Column Vico Olling: 'In de biro van Hettie Vos'

Elke week schrijft onze chef misdaad Vico Olling een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: de nieuwe Panorama-serie Crime to Go, Hettie Vos en haar biro-karretje.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Column Vico Olling: 'In de biro van Hettie Vos'

Deze week begint de serie Crime To Go in het blad en op de site van Panorama. Het is een idee van Hettie Vos, die nu alweer ruim een jaar werkt als verslaggeefster bij Panorama. Ze komt oorspronkelijk uit de tv-wereld en heeft onder andere tien jaar gewerkt als rechterhand van John van den Heuvel. Toen ze besloot eens iets nieuws te proberen, kwam ze uiteindelijk uit bij Panorama. Een logische stap omdat Hettie altijd heeft gewerkt voor misdaadgerelateerde programma’s.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ze heeft al een aantal mooie verhalen voor ons geschreven. Eentje ging bijvoorbeeld over de moeder van het naar India ontvoerde kindje Insiya en een ander over tientallen topadvocaten die de gevallen Bram Moszkowicz een hart onder de riem wilden steken. Voordat die verhalen in het blad komen, bespreken we op de redactie hoe we te werk gaan. Bij die gelegenheden viel het me op dat Hettie altijd aan komt rijden in haar Biro. Een Biro is zo’n klein, zwart elektrisch karretje dat je de laatste tijd steeds vaker in Amsterdam ziet.

Heel handig om je in te verplaatsen in een grote stad waar het vaak lastig parkeren is. Hettie is namelijk geen type dat de fiets pakt, want mocht het ineens gaan regenen dan wordt haar haar nat. Een scooter is ook geen optie, want in haar ogen zijn een helmplicht en een modieus kapsel onverenigbare grootheden.

Toen we eens samen opeengepakt in haar Biro zaten om naar een afspraak te gaan, ontstond het idee voor een interviewserie in dat karretje. Mensen die iets met misdaad hebben, nemen plaats in de Biro die volgehangen is met camera’s.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

In gezelschap van Hettie rijdt de hoofdpersoon per Biro naar een plek in Amsterdam waar hij of zij een verhaal over heeft. Ondertussen worden ze tijdens de rit erheen geïnterviewd door Hettie en gefilmd door de camera’s.

Deze serie zou al veel eerder gemaakt moeten zijn, maar corona gooide roet in het eten. In de Biro is het namelijk onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Maar Hettie vond daar een oplossing voor: door een plastic scherm te plaatsen tussen haar en de geïnterviewde is de Biro ineens coronaproof geworden.

De komende tijd rijdt Hettie dus met een aantal gasten door onze hoofdstad. De ontmoetingen leveren hilarische en opzienbarende, maar ook ontroerende interviews op met onder anderen advocaat Gerard Spong, misdaadjournalist John van den Heuvel en Jack Keijzer, die zijn beide zoons op zeer tragische wijze aan de misdaad verloor.

Deze week is de eerste aflevering met de grande dame van de onderwereld in de hoofdrol: Thea ‘the Godmother’ Moear vertelt over haar samenwerking met Klaas Bruinsma. In het blad goed voor vier pagina’s uiterst vermakelijk leesvoer, hierrrr goed voor een geweldig filmpje. U krijgt er wellicht geen alibi door, maar ik raad u tóch met klem aan deze serie op de voet te volgen.

Crime to Go Aflevering 1 - Hettie in gesprek met Thea Moear
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws