Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek naar alcohol: wijn maakt je moe en van wodka ga je sneller knokken

Ga je eerder maffen of matten na een drankje? Wat het antwoord ook is, waarschijnlijk ligt het niet alleen aan jou, maar ook aan de inhoud van je glas, want uit een internationaal onderzoek blijkt dat de soort drank die je drinkt invloed heeft op je gedrag.

Onderzoek naar alcohol: wijn maakt je moe en van wodka ga je sneller knokken

Niet alleen wodka, maar ook gin en rum zouden de drinker een tikkeltje agressiever maken. Althans, dat melden de deelnemers van het uitgebreide onderzoek. Zij kregen de zware taak om een paar glazen alcohol achterover te slaan, waarna ze moesten melden wat voor emoties ze voelden.

Slaperig

Sterke drank was meestal de schuldige wanneer mensen gevoelens van agressie beschreven. Rode wijn daarentegen, zorgde er vooral voor dat de deelnemers sneller in slaap sukkelden. Witte wijn en bier hadden een heel andere effect. Drinkers daarvan voelden zich vooral relaxed en vol zelfvertrouwen.

Broodje aap

Het onderzoek was deel van de zogenaamde Global Drugs Survey, begonnen door Adam Winstock. Volgens hem is het niet helemaal geloofwaardig dat verschillende soorten drank hun eigen invloed hebben op je gedrag. “Alcohol is immers gewoon alcohol”, vertelde de professor tegen VICE. Volgens hem is het waarschijnlijker dat een paar glazen drank je huidige emoties versterken.

Bizar
  • VICE
  • Adobe Stock