Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw dwingt vriend om dronken te rijden, belt vervolgens de politie

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag uit december 2020: Iedereen heeft wel eens problemen met z’n partner, maar deze vent uit Gent had het wel heel zwaar te verduren. Zijn vriendin vroeg of hij dronken voor haar achter het stuur wilde kruipen, om vervolgens de politie te vertellen dat haar vriend met bier op in de auto was gestapt.

Vlaamse vrouw dwingt haar vriend om dronken te rijden, belt vervolgens de politie

De Vlaamse dame pikte het niet dat haar mannetje een pintje pakte met zijn maten in plaats van een wijntje op de bank met zijn madame. Dat had ze natuurlijk eerlijk kunnen vertellen, maar het leek de vrouw handiger om haar partner met een smoesje hals over kop naar huis te laten rijden. Ze greep de telefoon en vertelde haar vriend dat hun dochtertje keihard op de grond was geklapt en zich ernstig had bezeerd. De Vlaming twijfelde geen moment en greep zijn autosleutels om zijn kind te hulp te schieten.

Driedubbel pech

De dronkemansrit van de Belg leek gelukkig veilig te verlopen, totdat hij bij het inparkeren tegen de brommer van de buurman knalde. Balen, maar daarmee was het drama nog niet over. Zijn partner bleek aan de telefoon tegen hem te hebben gelogen: er was helemaal niets aan de hand met zijn dochtertje.

En alsof dat niet genoeg was, bleek dat ze tussendoor nóg een telefoontje had gepleegd. Deze keer met de politie, om te vertellen dat haar partner onder invloed achter het stuur zat.

Voor de rechter

Toen meneer voor de rechtbank moest verschijnen, kreeg hij een hoop slecht nieuws over zich heen. Om te beginnen kostte de beuk tegen de brommer hem 1.500 euro schadevergoeding. Daarnaast kon hij de komende 18 maanden gedag zeggen tegen zijn rijbewijs en mocht hij zijn theorie-examen opnieuw gaan halen, samen met een psychologische test en een medisch onderzoek.

De straf accepteerde hij, maar het gedrag van zijn vriendin niet. Zij mocht vanwege haar gedrag meteen ophoepelen. Einde relatie.

Bizar
  • hln.be
  • Unsplash