Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doorbraak in Belgische ‘homomoord’: dader bekent

De Belgische justitie heeft een bekentenis te pakken in de opmerkelijke moordzaak op een homo-ontmoetingsplaats, al blijft er ook nog veel onduidelijk rond de dood van Willy Van Tongerloo (71). 

Homomoord

De Belgische politie tast in het duister als het lichaam van de 71-jarige Willy Van Tongerloo begin juni wordt gevonden in het Heesterbos in Oelegem. De man is zwaar toegetakeld en het waarschijnlijke moordwapen wordt in een bosje vlakbij het levenloze lichaam gevonden, verder zijn er geen aanknopingspunten.

De politie verspreidt een opsporingsbericht en vraagt wie hem of zijn bruine Mercedes hebben gezien op die maandag 3 juni. Een 41-jarige verdachte is de dag erop al gearresteerd, maar die wordt net zo snel weer vrijgelaten, hij lijkt niets met de zaak te maken te hebben. De politie vraagt ook op dashcambeelden van voorbijgangers van de plek die bekendstaat als ontmoetingsplaats voor homoseksuelen.

Het blijft even stil, maar dan komt de 49-jarige Tim V. in beeld. Op dashcambeelden blijkt dat zijn auto staat geparkeerd op het tijdstip van de moord. In het verhoor bekent de getrouwde man en vader van twee kinderen aanwezig te zijn geweest en ook seks te hebben gehad met een man. Van Tongerloo zou hen hebben gestoord en dat mondde uit tot een handgemeen. V. heeft verklaard het slachtoffer te hebben doodgestoken, maar zegt dat hij verblind was door een black-out. Hij zegt dat het moordwapen niet van hem is. De man met wie V. seks had zou voor opheldering kunnen zorgen, maar zijn identiteit is vooralsnog onbekend. De Belgische politie heeft dus nog voldoende werk te doen, de hechtenis van V. is ondertussen vast met een maand verlengd.