Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Gillis harkt miljoenen binnen, maar niet via toeristen

Peters grootste inkomstenbron: de Belgische belastingbetaler.

Peter Gillis

Peter Gillis zit, zoals bekend, behoorlijk goed in de slappe was. De Brabander rijdt in de duurste wagens, heeft onder meer een soort kasteeltje in België en heeft een 22 jaar jongere vriendin aan de haak geslagen. Maar het geld om al die 'hobby's' te kunnen betalen, moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.

Eerder werd al bekend dat Peter nul komma nul euro verdient aan het programma Massa is Kassa. Het enige wat Gillis uit zijn deal met Talpa lijkt te halen is zijn status als BN'er en het promoten van zijn vakantieparken. Hoewel, dat laatste wordt lastig. Begin april maakte Peter namelijk bekend te stoppen met het beheer van al zijn Nederlandse parken, vanwege juridisch gedoe met meerdere gemeenten. Gillis gaat wel door in België.

'Parken draaien miljoenen verlies'

Alleen is niet elk park van Gillis bij onze zuiderburen een succes, zo schrijft de Telegraaf. Zo draait Hengelhoef volgens de krant al tijden een miljoen per jaar verlies en zag Blauwe Meer ook rode cijfers (1,09 miljoen euro verlies).

Toch maakt een van Gillis' Belgische parken, camping Parelstrand, een hoop goed. Niet omdat het toeristen hun weg naar het park weten te vinden, wel omdat Petertje een lucratieve deal heeft gesloten met het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil).

Via deze deal, die betaald wordt door de Belgische staat, sleept Gillis letterlijk miljoenen binnen. Zo maakte Parelstrand volgens de meest recente jaarrekening 3,38 miljoen euro winst, meldt de Telegraaf. In de jaren 2019 en 2020 samen was dat 7 miljoen euro. Voor 2016 - in dat jaar verbleven er voor het eerst asielzoekers in het park - draaide de camping verlies, maar sinds het park dienstdoet als (tijdelijke) opvangplek klotst het geld tegen de plinten in huize Gillis. Parelstrand is dan ook het duurste opvangcentrum van België.

Hoelang Fedasil en Gillis deze deal nog in stand kunnen houden, is onzeker. Naar verluidt heeft de camping helemaal vergunning voor de opvang van asielzoekers.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst