Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hongaars mysterie 

Stefan Guliker werd afgelopen februari doodgestoken in Boedapest, zijn partner is vrijwel direct daarna aangehouden. Maar verder tasten de kinderen van Guliker volledig in het duister, in de hoop op antwoorden deden ze hun verhaal in De Telegraaf. 

Hongarije

Waarom hun vader is doodgestoken? De drie kinderen van Stefan Guliker (54) hebben nog altijd geen flauw idee. Sterker nog: van de Hongaarse politie kregen ze destijds alleen te horen dat hun vader was overleden, via de media vernamen ze pas dat hij is vermoord en dat zijn vriendin is gearresteerd.

De oudste dochter is inmiddels in Boedapest geweest, maar veel wijzer is ze niet geworden van die reis. Ja, ze heeft de auto waarmee haar vader naar Hongarije was gereden opgehaald, net als wat persoonlijke bezittingen. Duidelijk is ook dat het voorarrest van zijn partner met drie maanden is verlengd, maar dat is het wel.

De verdachte vrouw heeft de politie verklaard zich niets te kunnen herinneren van het drama, de kinderen moeten maar hopen dat ze tijdens het proces spraakzamer is. Ook wanneer dat gaat plaatsvinden, is nog een vraag voor de nabestaanden. Met twee messteken in de schouder raakte hun vader dermate gewond dat hij bezweek.

Was het een echtelijke ruzie die uit de hand liep? Speelde er meer tijdens hun stedentrip? Met die bijtende vragen loopt de familie Guliker sinds 19 februari rond. “Eigenlijk wil ik maar één ding: antwoorden,” zei dochter Shaquille (18) in De Telegraaf.

Hun vader had geen uitvaartverzekering, daarom was er een crowdfundingsactie nodig om de crematie te bekostigen. Dankzij de vele donaties heeft Guliker een mooi afscheid gekregen, maar daarmee is het verhaal natuurlijk nog lang niet gesloten. Met smart wacht de familie op de rechtszaak in Hongarije, hopend op antwoorden.

Misdaad
  • ANP, YouTube e.a.