Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Premium

Een overzicht van de gruwelijkste wraakacties ooit

Soms kunnen onze emoties hoog oplaaien, vooral bij ontrouw van onze partner en bij verraad, vernedering  en pesterijen. De meesten reageren hierop door te schreeuwen of te schelden, maar een aantal mensen gaat over tot zwaarder geschut en verzinnen een échte wraakactie. Het verlangen naar vergelding is zo oud als de mensheid en kent in sommige gevallen geen grenzen. Waar wonnen wraakgevoelens het van het verstand?

Wraakacties

Op de shovel voor Sandra

In 1991 ging Hans van Wijk uit Beverwijk (22) compleet door het lint omdat zijn vriendin Sandra de relatie had verbroken; hij gaf zijn ex-schoonzus de schuld van deze breuk. Hans zinde op wraak. Hij stal een enorme shovel van het Hoogovens-terrein en walste daarmee zo’n zeventig auto’s plat. Tientallen lantaarnpalen, verkeerslichten en bloembakken moesten er ook aan geloven tijdens zijn ramkoers naar Heemskerk, waar het huis van zijn ex-schoonzus stond. Hij maakte daar de schuur met de grond gelijk en knalde vervolgens de voorgevel van het huis in puin. Met zijn wraakactie richtte hij voor minstens 1 miljoen gulden schade aan. Hans wilde wraak en hij haalde op deze manier op spectaculaire wijze zijn gram.

En - hij kreeg meer dan alleen die voldoening - zijn ex-vriendin Sandra kwam bij hem terug en zij trouwden in het huis van bewaring terwijl hij zijn straf voor zijn dollemansactie uitzat. Sandra’s zus en zwager, die door Hans zijn gewelddadige actie hun huis in puin zagen vallen, waren echter niet bij het huwelijk aanwezig. Zij zaten thuis en zinden op wraak.

De wraak van Ferdi E.

Ferdi E., de man die in 1987 AH-topman Gerrit Jan Heijn ontvoerde en vermoordde, slaagde er maar niet in om een carrière op te bouwen bij de stichting in Nijmegen waar hij werkte. Door zijn drammerige egotripperij viel er niet met hem te werken en hij werd ontslagen. Ferdi zelf zag alles echter heel anders, want volgens hem had deze werkgever hem nooit op waarde geschat en vervolgens broedde Ferdi E. vier jaar lang op wraak.

Voor zijn geplande wraakactie had hij veel geld nodig en om daaraan te komen besloot hij om Gerrit Jan Heijn te ontvoeren, zijn duim af te hakken en een miljoen aan losgeld in bankbiljetten en ongeslepen diamanten te eisen. Na de ontvoering op 9 september 1987 bracht Ferdi zijn slachtoffer naar de Veluwe. Daar wandelde en praatte hij eerst met Heijn om hem in de avond dood te schieten en te begraven in de bossen bij Doorwerth. Met het losgeld hoopte Ferdi eindelijk zijn wraakacties uit te kunnen voeren.

Na in 1988 een slijter betaald te hebben met een biljet van 250 gulden uit de serie van het losgeld, werd hij gearresteerd en uiteindelijk veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf en tbs. Tijdens zijn eerste proefverlof in augustus 2000 werd hij gefotografeerd terwijl hij boodschappen deed ,nota bene bij een vestiging van Albert Heijn… Hij spande een rechtszaak aan tegen Panorama wegens publicatie van de foto. Hij verloor deze zaak. In 2001 kwam hij vrij. Zijn wraakactie heeft hij nooit uitgevoerd.

Penis in de (stijl)tang

Bronwyn Parker (22) uit Mount Barker in Australië had eveneens geen zin in een alledaagse wraakactie en zij besloot dan ook om op een ludieke en vrij extreme wijze wraak te nemen op haar overspelige vriend. Zij had eerder al eens een goed gesprek gehad met haar partner en zij hadden toen afgesproken dat zij zijn penis mocht bewerken met een stijltang als hij ooit zou vreemdgaan. Al snel moest de man zich houden aan deze afspraak want toen hij na een paar nachten vreemdgaan weer thuiskwam, werd hij al opgewacht door een ziedende Bronwyn met een gloeiend hete stijltang in de aanslag De overspelige sul gaf haar toestemming om zijn penis ‘even’ aan te raken met de stijltang en hij liet zijn broek vrijwillig zakken. Zij wist echter van geen ophouden toen zijn jongeheer eenmaal tussen de hete tang geklemd zat, kleurde zijn snikkel al snel bruin en zwart.

De wonden die Bronwyn met haar wraakactie veroorzaakte, zouden er twee jaar over doen om te genezen en de gehavende piemel zou nooit meer goed functioneren. Zij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van negen maanden.

Zij maakte het wel erg Bond

De mooie film producente Satsuki Mitchell en James Bond-acteur Daniel Craig waren in 2011 al zeven jaar verloofd toen Mitchell ontdekte dat haar beroemde verloofde scharrelde met de sexy actrice Rachel Weisz. Satsuki liet de ex-007 nog even snel terugbetalen voor zijn ontrouw en ze gaf 1,2 miljoen euro uit met Daniels creditcard voor ze die netjes teruggaf.

Satsuki had eerst nog vergeefs geprobeerd om Craig te bellen, appen en mailen, maar ze kreeg geen reactie. Daarop besloot ze om uit wraak zijn bankrekening te plunderen.

Het bloedbad van prins ‘Dippy’

In 2001 besloot prins Dipendra van Nepal om negen van zijn familieleden te vermoorden. Onder de slachtoffers waren zijn ouders - de koning en koningin van Nepal. De prins had een gebroken hart omdat hij van zijn ouders niet mocht trouwen met de vrouw van zijn dromen. Hij zag zijn grote liefde daarom altijd in het geniep. Hij hield deze geheimzinnigheid niet meer vol en de band met zijn ouders was totaal naar de knoppen toen hij besloot om ze te vermoorden. Stomdronken richtte hij een bloedbad aan in het paleis waarbij hij negen familieleden doodschoot. Ook schoot hij zichzelf neer.

De prins was zeer geliefd bij de bevolking, die hem liefkozend ‘Dippy’, noemde en het land was in shock door de bloedige aanslag op de koninklijke familie. Prins Dipendra raakte in coma door zijn eigen kogel en omdat hij de troonopvolger was, werd hij niet aangeklaagd voor de moorden. Integendeel, hij werd uitgeroepen tot koning van Nepal, maar hij regeerde slechts drie dagen terwijl hij nog in coma in het ziekenhuis lag. Op de vierde dag werd hij hersendood verklaard en dat was het einde van de kersverse, bloeddorstige koning.

De wraak van een moeder

Marianne Bachmeier uit Lübeck was een Duitse restauranthoudster die op 6 maart 1981 de moordenaar van haar 7-jarige dochter Anna in de rechtszaal doodschoot. Op de derde zittingsdag smokkelde ze een wapen het gerechtsgebouw binnen en schoot moordenaar Klaus Grabowski tijdens de zitting achtmaal in zijn rug. Grabowski stierf nadat zeven kogels hem hadden geraakt.

De verdachte had bekend op 5 mei 1980 Mariannes dochter Anna Bachmeier in zijn flat te hebben gewurgd uit angst dat zij haar moeder zou vertellen dat hij seksueel contact met haar had gehad. De man was al twee keer eerder veroordeeld voor het seksueel misbruiken van kinderen. Marianne moest zich op 2 november 1982 bij de rechtbank verantwoorden. In maart 1983 werd zij wegens doodslag en verboden wapenbezit tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zij kwam na drie jaar vrij. De rechtbank was mild wegens vermeende verminderde toerekeningsvatbaarheid.

Naaien maar!

Oud-presentatrice en tv-omroepster Tineke Verburg (1956-2020) schreef geschiedenis met haar geraffineerde en komische wraakactie. Tineke was getrouwd met sportjournalist Jos Kuijer, die haar in 1994 aan de kant zette voor de veel jongere schrijfster Patty Harpenau.

Tineke liet dit niet geruisloos over haar kant gaan en ze knipte alle knoopjes van Jos’ overhemden af. De knooploze hemden stopte ze samen met de losse knopen in een vuilniszak waar ze een briefje voor Jos opplakte met de hilarische tekst “Ze kan toch zo goed naaien?”

Iqbal en zijn gruwelijke seriemoorden

Seriemoordenaar Javed Iqbal uit Pakistan pleegde In de jaren 90 meer dan honderd gruwelijke moorden op jonge jongens. In 1999 stuurde hij zelf een brief naar de politie waarin hij zijn misdaden bekende. In en om de stad Lahore had Iqbal meer dan honderd jongens van 6 tot 16 jaar oud ontvoerd, gemarteld en vermoord , zo schreef hij in de brief. Ook beschreef hij hoe hij daarna de lichamen in vaten met zuur had opgelost om de jonge slachtoffers onherkenbaar te maken. De woning van de briefschrijver werd doorzocht en de politie trof overal in dit horrorhuis bloedvlekken aan. Ook vonden zij kettingen waarmee Iqbal de kinderen gevangen hield voordat hij ze vermoordde. Er stonden zelfs nog twee grote vaten met deels opgeloste menselijke resten in het huis.

Er volgde een klopjacht op Iqbal die de grootste in de Pakistaanse geschiedenis zou worden, maar die pas eindigde toen hij zichzelf na een maand aangaf. De seriemoordenaar verklaarde dat hij de beestachtige moorden pleegde om wraak te nemen op de samenleving voor het onrecht dat hem was aangedaan. De bevolking en overheid van Pakistan wilden Iqbal lynchen en velen eisten zelfs dat de kindermoordenaar in honderd stukken gehakt zou worden - een stuk voor elk slachtoffer van hem - en dat zijn overblijfselen opgelost moesten worden in een vat zuur, net als hij met zijn slachtoffers had gedaan. Strafrechtelijk was dit niet mogelijk en Iqbal werd ‘gewoon’ ter dood veroordeeld. Hij pleegde zelfmoord in zijn cel vlak voor de dag van zijn executie.

Zo zijn we niet getrouwd

Een Amerikaanse bruidegom kwam er in 2020 net voor zijn bruiloft achter dat zijn toekomstige vrouw een affaire had met zijn getuige. Ziedend van woede besloot hij het trouwfeest toch door te laten gaan, maar hij zou er als zoete wraak een grote verrassing aan toevoegen. Toen alle gasten na de inzegening gezellig aan het diner zaten en het feest bijna zou beginnen, liet de man een aantal enveloppen rondgaan onder alle genodigden. In elke envelop zaten foto’s waarop de bruid en de getuige te zien waren terwijl zij in alle mogelijke standjes in bed bezig waren.

De bruidegom had bewust gewacht met zijn wraakactie tot het einde van het diner omdat de familie van de bruid dit alles zou betalen. Nu konden zij niet meer onder de rekening uitkomen. Na het openen van de enveloppen verliet de bruidegom de bruiloft met zijn vrienden en familie. De bruid en haar familie zaten nog lange tijd verslagen achter hun toetje naar de foto’s in hun handen te staren.

De groeten van eBay

In juni 2020 kreeg een echtpaar in de VS opeens zeer vreemde spullen van webwinkel eBay thuisbezorgd. Het stel publiceerde al enige tijd negatieve artikelen en reviews over de bekende online webshop en hooggeplaatste medewerkers van eBay besloten wraak te nemen op het kritische koppel. Zij bedreigden de ontevreden klanten op Twitter en lieten bizarre spullen bij hen thuis bezorgen. In de ongevraagde pakketten vonden de man en zijn vrouw tot hun ontzetting onder meer levende kakkerlakken, een bloederig Halloweenmasker en een rouwkrans. Ook ontvingen ze een boek met de titel Hoe verder na de dood van je echtgenoot?

De buren van het paar kregen pornotijdschriften in hun bus die ‘verkeerd bezorgd’ waren met het adres van de slachtoffers erop. De eBay-medewerkers wilden ook nog een gps-tracker in de auto van het echtpaar plaatsen, maar dat plan ging niet door omdat de zaak intern werd opgemerkt en zij op staande voet ontslagen werden. eBay heeft inmiddels excuses aan het belaagde echtpaar aangeboden.

De lullige wraak van Lorena

Het huwelijk van John en Lorena Bobbitt uit Virginia (VS) stond al lange tijd op losse schroeven. John maakte zijn vrouw niet gelukkig tussen de lakens, want hij dacht alleen maar aan zijn eigen plezier. Hij had vele affaires met andere vrouwen en Lorena was daarvan op de hoogte. Zij werd bovendien geregeld door hem mishandeld en verkracht en zij was doodsbang voor haar echtgenoot.

Op 23 juni 1993 kwam John thuis van een avond zuipen in de kroeg en het echtpaar had weer een knallende ruzie waarbij John gewelddadig werd. De stoppen sloegen door bij de wanhopige Lorena en toen haar man sliep, pakte zij een keukenmes en sneed zijn penis helemaal af. Met de piemel in haar hand stapte ze in de auto en reed weg. Na een tijdje opende ze het raam en gooide haar mans snikkel in een grasveld. Ze belde de politie en vertelde wat ze had gedaan. Er volgde direct een uitgebreide zoektocht naar het verloren zaakje van John. De levenloze piemel werd snel gevonden en in het ziekenhuis slaagden de artsen erin om hem terug te plaatsen waar hij vandaan kwam.

In de rechtbank sprak een jury Lorena vrij, volgens de uitspraak was ze tijdens het incident tijdelijk ontoerekeningsvatbaar. Het echtpaar ging hierna al snel scheiden en John speelde met zijn aangenaaide penis nog in twee pornofilms Uncut en Frankenpenis. Ook liet hij zijn piemel vergroten en won hij de Hot d’Or d’Honneur - de Oscar van de pornofilmindustrie.

De schoonheid en de duivels

In maart 2008 werd de Britse tv-presentatrice Katie Piper (24) het slachtoffer van een gruwelijke wraakactie die werd uitgevoerd door haar ex-vriend Danny Lynch (32) met de hulp van zijn goede vriend Stefan Sylvestre ( 20).

De mooie Katie wilde een einde maken aan de kortstondige flirt die ze had met Danny, die ze had leren kennen via Facebook. Toen zij hem in een hotel vertelde dat ze het uitmaakte, nam hij haar in een wurggreep en sloeg haar bewusteloos. Daarna bedreigde hij haar met een scheermes. Ook was hij van plan haar op te hangen met een riem. Dit mislukte. Voordat hij vertrok, zei hij tegen haar: “Ik heb nog een cadeautje voor je.”

Drie dagen later kreeg hij zijn vriend Stefan zover om mee te werken aan een huiveringwekkende wraakactie. Op 31 maart 2008 verliet Katie haar appartement waar de handlanger van Danny haar op straat opwachtte - vermomd als bedelaar. Terwijl Katie in haar tas naar geld zocht, gooide hij een beker vol zwavelzuur in haar gezicht. Later zei ze hierover: “Ik voelde mijn gezicht smelten en mezelf levend verbranden.” De daders werden al snel opgepakt. Lynch werd veroordeeld tot zestien jaar cel en Sylvestre moest twaalf jaar zitten. Katie moest tientallen operaties aan haar gezicht ondergaan en zou voor altijd blind blijven aan haar linkeroog.

Leuke jongens die Romeinen

In juni 2022 waren archeologen al enkele jaren bezig met opgravingen bij het Romeinse fort Vindolanda tussen Engeland en Schotland toen Dylan Herbert, een van de vrijwilligers die hielpen om alle stenen te ruimen, een grote steen omdraaide en daar duidelijk letters en een tekening in gebeiteld zag. Hij riep de archeologen erbij en zodra zij de modder van de steen hadden weggeveegd, stonden daar de woorden ‘SECVNDINUS CACOR’ te lezen, oftewel ‘Secundius de schijter’.

En om het nog leuker te maken had de ( grappen)maker van deze inscriptie er ook nog een goedgelijkende tekening van een penis bij gebeiteld. De Romeinen maakten graag grappen over mensen die ze niet mochten, maar deze kunstzinnige legionair legde zijn wraakactie voorgoed vast in steen. “Secundius kon er waarschijnlijk niet om lachen toen hij 1700 jaar geleden langs de steen liep,” zei archeoloog Andrew Birley over de vondst.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Panorama thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Bizar
  • ANP, AFP, HKH Beeldbank e.a.