Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Tamara

Nog steeds een mysterie: Brabantse Tamara werd voor haar deur neergemaaid

De 30-jarige Tamara Plehn wordt tien jaar geleden voor haar deur in het Brabantse Berghem doodgeschoten. De zaak is nog altijd onopgelost. Waarom moest deze jonge vrouw op brute wijze worden vermoord? En wat hebben de Mocro Maffia en het Black Jacketsbroederschap ermee te maken?

Het is 28 maart 2013. Bij de politie in Oost-Brabant komen er iets na 08.30 uur meerdere meldingen binnen van een mogelijke schietpartij in een nieuwbouwwijk in de gemeente Berghem, onder de rook van Oss. Rond 08.42 uur komen de eerste agenten ter plaatse en zien daar in het portiek van een appartementencomplex aan Het Reut een vrouw liggen. Ze ligt roerloos op haar linkerzij in een plas bloed.

Het blijkt te gaan om Tamara Plehn (30), die een paar minuten eerder is doodgeschoten toen ze de deur van het complex wilde openen. Van de dader(s) ontbreekt op dat moment ieder spoor. Nu, tien jaar later, is de zaak – ondanks dat er verdachten in beeld zijn bij politie en justitie –een zogenoemde cold case. Waarom moest Tamara Plehn dood? En, wie zit er achter de moord op deze jonge moeder van een 5-jarige dochter?

Tamara Plehn groeit in haar jeugd op in het Brabantse Oss. Daar woont ze samen met haar moeder, twee broers en twee zussen. Haar ouders zijn van elkaar gescheiden toen Tamara nog klein was. Daardoor heeft ze geen contact met haar vader, maar dat herstelt zich als Tamara wat ouder is. Het leven van de jonge Brabantse verloopt met horten en stoten. Ze heeft veel meegemaakt en dat is haar niet in de koude kleren gaan zitten. De geboorte van haar dochter maakt veel goed. Ze is apetrots op haar kleine meisje. Helaas eindigt de relatie met de vader van het kind, ook zij gaan uit elkaar.

BIJ DE SCHOOL NEEMT TAMARA AFSCHEID VAN HAAR DOCHTERTJE VAN 5, NIET WETENDE DAT HET DE LAATSTE KEER ZAL ZIJN DAT ZE ELKAAR KNUFFELEN. EVEN LATER WORDT ZE DOOR HAAR HOOFD GESCHOTEN

In december 2011 krijgt Tamara een appartement in een nieuwbouwwijk aan Het Reut in Berghem, vlakbij Oss. Samen met haar dochtertje van 5. De jonge vrouw –die veel problemen heeft met haar ex-vriend – lijkt in de twee maanden voor haar dood het geluk in de liefde weer gevonden te hebben, want ze heeft een leuke man ontmoet via een datingsite. De twee kennen elkaar al van gezicht uit het Osse uitgaansleven en toevalligerwijs werken ze de laatste tijd ook samen in dezelfde fabriek, als productiemedewerker, maar de vonk slaat pas over na een chatgesprek via internet.

Haar nieuwe vriend, met wie ze nog in een datingfase zit, is de avond voor de moord ook bij Tamara op bezoek. Hij blijft bij haar slapen. De volgende ochtend is hij nog in de woning als Tamara haar dochtertje met de auto naar school brengt. Bij de school neemt ze afscheid van haar meisje, niet wetende dat het de laatste keer zal zijn dat ze elkaar zien en knuffelen. Daarna rijdt Tamara weer naar huis.

Tamara Plehn met haar dochtertje.

Het valt haar nieuwe vriend op dat Tamara wat langer wegblijft dan normaal, en als hij buiten enkele schoten en het geluid van rinkelend glas hoort, vreest hij het ergste. Als hij gaat kijken wat er aan de hand is, ziet hij Tamara dood op de grond liggen. De hulpdiensten zijn dan al gearriveerd, maar kunnen niets meer voor haar doen. Tamara Plehn is op 30-jarige leeftijd door haar hoofd geschoten.

Vreemd gedrag

De politie start meteen na de moord een groot onderzoek. Tijdens het buurtonderzoek – in de eerste uren na de schietpartij –spreekt de politie met een belangrijke getuige die verklaart dat ze vanuit haar achtertuin op het appartementencomplex kan kijken. Toen de vrouw een knal hoorde, zag ze een man voor het portiek van Tamara’s complex staan. Er liepen ook twee kleine witte hondjes, dat waren vermoedelijk de honden van Tamara, die ze in de auto had meegenomen naar de school van haar dochter, vertelt ze tegenover de politie.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Volgens de getuige ziet ze de onbekende man bij het portiek voorover bukken en hoort ze hem nog iets roepen. Daarna rent hij weg. Het kan niet anders dan dat dit de schutter is geweest. Hoogstwaarschijnlijk heeft deze vrouw de moordenaar van Tamara Plehn gezien. In een van uitzendingen van het televisieprogramma Opsporing Verzocht zegt de politie dat Tamara haar moordenaar vermoedelijk recht in de ogen heeft gekeken voordat ze werd doodgeschoten.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • Opsporing Verzocht e.a.