Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Voormalig agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis'

Derek Chauvin, de Amerikaanse ex-agent die George Floyd doodde, werd in 2021 veroordeeld tot 22,5 jaar gevangenisstraf. Chauvin zit deze straf uit in de federale gevangenis in de staat Arizona. Verschillende Amerikaanse media laten weten dat de oud-agent vrijdag in deze gevangenis is neergestoken door een medegevangene.

George Floyd

Volgens The New York Times en het Amerikaanse persbureau AP hebben anonieme bronnen gemeld dat Chauvin ernstig gewond zou zijn geraakt bij de steekpartij.

'I can't breathe'

In 2020 overleed George Floyd, doordat ex-politieagent Derek Chauvin negen minuten zijn knie op de nek van Floyd drukte. Het slachtoffer gaf hierbij duidelijk aan dat hij geen lucht meer kreeg: 'I can't breathe.' De beelden waarop te zien was hoe een witte Amerikaanse agent, een zwarte ongewapende man kwaad deed, gingen de hele wereld over. Het incident zorgde voor wereldwijde Black Lives Matter-protesten tegen racisme en politiegeweld.

Aan de The New York Times is bevestigd dat er een gevangene is neergestoken, maar de naam van Chauvin wordt hierbij niet genoemd. Volgens bronnen was de situatie snel weer onder controle en raakte er niemand anders gewond. De gevangene is naar het ziekenhuis overgebracht.

Misdaad
  • The New York Times, NOS, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Abaca Press