Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thijs Römer (45) na maandje bajes weer thuis

Römer werd in augustus veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk wegens online zedendelicten met minderjarige meisjes. Inmiddels is de acteur weer op vrije voeten. 

Thijs Römer

Zondag werd door de vader van Thijs Römer, Peter Römer, aan RTL Boulevard bevestigd dat zijn zoon weer thuis is. De vrijlating zou al vroeg in de morgen hebben plaatsgevonden, zodat er geen pers aanwezig was. Volgens vader Römer is de acteur blij om weer vrij te zijn. "Iedereen is blij dat het weer voorbij is", aldus Peter Römer.

Sobere afdeling

Er gingen voorheen geruchten rond dat Römer op een speciale afdeling zijn straf uit kon gaan zitten, maar daar was volgens de advocate van de acteur niks van waar. Thijs zou zijn tijd achter slot en grendel hebben doorgebracht op een sobere afdeling. Deze afdeling wordt ingezet om gevangenen tijdelijk op te vangen tot er een cel vrijkomt op de afdeling waar ze daadwerkelijk horen te zitten. Römer daarentegen bleef dus de hele maand op deze sobere afdeling. Hij zou dan ook - tot afgelopen zondag - zijn tijd gewoon tussen de andere gevangenen hebben doorgebracht.

WhatsApp-gesprekken

Zo'n 7 jaar geleden - tussen november 2015 en november 2017 - voerde Thijs Römer online gesprekken op WhatsApp met drie destijds minderjarige meiden. De rechtbank in Assen achtte in augustus bewezen dat de acteur deze meisjes heeft verleid tot seksuele handelingen, masturberen en het sturen van naaktfoto's. Römer kreeg naast zijn celstraf ook nog een taakstraf van 240 uur en moet zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Hoger beroep

In eerste instantie wilde Römer in hoger beroep gaan tegen de straf. De acteur liet in een verklaring weten in te zien dat wat hij met de meisjes van destijds 14, 15 en 16 jaar had besproken niet goed was: "Ik heb in het onlinecontact fouten gemaakt, dat realiseer ik mij terdege." Toch wilde hij ondanks zijn inzichten in hoger beroep gaan, maar dit was 'niet bedoeld om afbreuk te doen aan het leed'. Hij zei zich niet te herkennen in het beeld wat in augustus in het vonnis naar voren kwam.

Toch besloot hij op 15 maart de gevangenis in te gaan en zijn straf uit te zitten. "Ik realisser me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ik zelf", zei Römer in maart over zijn besluit. "De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen 'bewijzen' door de rechtbankstraf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen."

Entertainment
  • RTL Boulevard, De Telegraaf
  • NL Beeld / Arjo Frank