Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thijs Römer trekt hoger beroep in en gaat een maand de gevangenis in

Waar de acteur vorig jaar besloot tegen het vonnis van de rechter in te gaan, heeft hij zich nu bij de straf neergelegd.

Thijs Römer

Thijs Römer heeft besloten toch niet in beroep te gaan tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd wegens het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat betekent dat de acteur een maand de bak in zal gaan.

Vonnis

In augustus vorig jaar werd Thijs veroordeeld voor het voeren van seksueel getinte gesprekken op social media met drie minderjarige vrouwelijke fans. Er zouden ook pikante foto's zijn uitgewisseld. De rechter legde de acteur daarvoor drie maanden cel op, waarvan twee voorwaardelijk, én een werkstraf van 240 uur. Thijs liet daarop weten in hoger beroep te gaan tegen de straf omdat volgens hem niet alles wat bewezen is, ook verklaard is.

Verklaring

Thijs laat nu via zijn advocaat weten dat hij terugkomt op zijn besluit om in hoger beroep te gaan. "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ik zelf", aldus de acteur in een verklaring. "Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen ‘bewijzen’ door de rechtbankstraf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen."

Imagoschade

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van het roddelblad Privé, betwijfelde vorig jaar al of het wel zo verstandig was van Thijs om tegen het vonnis van de rechter in te gaan. "Dat is nog meer imagoschade", stelde hij destijds. Het gevolg is natuurlijk dat de acteur nog maandenlang in het nieuws zou verschijnen, en veel positiviteit zal dat niet opleveren. "Slik een keer, ga zitten en sluit het af na een tijdje", luidde het advies van Santegoeds toen richting Thijs. Het lijkt erop dat de acteur er nu zelf ook zo over denkt.

Misdaad
  • RTL Boulevard, AD
  • NL Beeld