Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: de underkofferagent en hond Pablo. 

Winnaar

De winnaar: de underkofferagent

Op het toilet, in de kledingkast, onder de bank, in de meterkast, op zolder... Overal in het huis in Amsterdam dat agenten vorige week binnenvielen, zochten ze tevergeefs naar de schuilplek van een voortvluchtige vrouw die nog een straf moest uitzitten van 74 dagen.

Een vrouw die hen een dag eerder op een andere locatie al te slim af was geweest door van het balkon te springen. Omdat de agenten bij deze tweede poging ervan overtuigd waren dat de vrouw in huis was toen ze binnenvielen én omdat alle uitgangen deze keer wél waren afgezet, weigerden ze de zoektocht echter te staken. De credits gingen uiteindelijk naar een oplettende agent. Tijdens het zoeken stootte hij tegen een koffer aan waarna hij een vrouw hoorde gillen. “Wat blijkt, de vrouw was verstopt IN DE KOFFER,” schrijft de politie op Instagram. Kijk, dat noemen we nu pas echt een underkofferagent.

De verliezer: hond Pablo

Wat een gezellig zondagsuitje met de kinderen en de hond had moeten worden in het Purmerbos, aan de oostrand van Purmerend, eindigde in een hartverscheurend bezoek aan het crematorium in Amsterdam. Hond Pablo, een 6-jarige labrador, bleek al snuffelend tussen de bomen happen te hebben gegeten van het ergste wat je als hond binnen kunt krijgen: gedumpt drugsafval.

In zijn geval ging het om – zo schrijft De Telegraaf – amfetamine en methamfetamine, bestandsdelen die voorkomen in speed en crystal meth. Nadat Pablo begon te zwalken en tegen de kinderwagen en andere honden botste, namen zijn baasjes Diana (32) en Wesley (33) hem mee naar het dierenziekenhuis, waar niet alleen werd vastgesteld dat hij koorts had, maar ook dat zijn hondenhart overuren maakte. Na dertien uur stopte het helaas met kloppen en blies hij zijn laatste adem uit. Rust zacht, Pablo.