Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verkiezingsmoord: man schiet buurman dood 'omdat hij democraat was'

In de Verenigde Staten worden de laatste stemmen geteld voor de ‘midterms’, de tussentijdse verkiezingen waarin inwoners van de States kunnen stemmen voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Dat er maar weinig ‘verenigd’ is aan de VS, is tegenwoordig geen geheim meer. Het tot op het bot verdeelde land werd zelfs getroffen door een ‘verkiezingsmoord’.

Verkiezingsmoord

De Ohio heerst al sinds jaar en dag een strijd tussen het platteland en de meer verstedelijkte gebieden. De staat valt tussen de oostkust en het diepe binnenland in, waardoor ook de politieke verdeeldheid er is uitvergroot.

In 2008 en 2012 koos de staat voor Obama, maar in 2016 en 2020 ging Donald Trump er met de meeste stemmen vandoor. Kortom, rechts, links en een breed midden woont er deur aan deur.

Koelbloedige moord

Het is niet veel anders in Butler County, in het westen van Ohio. Daar is tussen twee inwoners van dezelfde straat de politieke verdeeldheid uitgelopen op een koelbloedige moord. Uit vrijgegeven telefoongesprekken met de alarmcentrale blijkt het wanhoop van de vrouw van het slachtoffer.

“Hij heeft mijn man neergeschoten”, aldus de vrouw. De schutter, de 26-jarige buurman Austin C., is op dat moment net de deur uit. “Hij is hier al vier keer aan de deur geweest. Hij confronteerde mijn man omdat hij dacht dat ‘ie een democraat was.” Haar man, de 43-jarige Anthony Lee King, lag in de achtertuin. Hij overleed aan meerdere schotwonden. Op de 911-centrale was het ongeloof van de vrouw hoorbaar. “Waarom, alsjeblieft, waarom? Ik begrijp het niet.”

Nieuws
  • Cleveland.com
  • iStock, JasonDoiy