Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

India opgeschrikt door rituele ‘offermoorden’

In India zijn drie mannen opgepakt op verdenking van het vermoorden van twee vrouwen. De lokale autoriteiten spreken van een geval van ‘menselijke offers’. In het hele land is geschokt gereageerd op de gruweldaden.

Offermoorden

De 52-jarige Padma woonde in een eenkamerappartement in Dharmapuram, in het zuidoosten van India. Ze woonde er weliswaar alleen, maar haar familie hoorde dagelijks van haar. “Ze belde normaal iedere avond”, vertelt haar zus aan de BBC. Wanneer haar appartement leeg wordt aangetroffen, besluit haar zoon haar als vermist op te geven.

Het telefoonsignaal van Padma wordt getraceerd op 117 kilometer van haar woonplaats. Op haar telefoon is een belletje te vinden van Bhagaval S., die op vragen van de politie meteen bekent wat er is voorgevallen.

In het huis van S. worden de lichamen van Padma en het andere slachtoffer, de 49-jarige Rosli, aangetroffen in nagenoeg onherkenbare staat. Bhagaval S. en zijn compagnon Mohammed S. hebben de vrouwen eerst ernstig gemarteld, om ze daarna te onthoofden en de lichamen in stukken te verbergen in de woning.

Zwarte magie

Wat de mannen precies uitspookten voor, na en tijdens de moorden is nog grotendeels onbekend. Vermoed wordt dat de vrouwen geofferd zijn aan een hogere macht waar de heren in geloven, of om een ritueel te voltrekken. Zwarte magie wordt het genoemd door de politie. Voor ons klinkt dat misschien als iets uit een fantasyboek, maar in India zijn er nog altijd veel mensen die erin geloven.

De mannen stonden in de buurt bekend als spirituele mensen. Bhagaval noemde zich ‘genezer’ en Mohammed hield zich volgens kennissen een ‘occulte rituelen’. Volgens de politie van Nagaraju lokten de mannen hun slachtoffers mee met beloften over geld.

Misdaad
  • BBC
  • iStock, suman bhaumik