Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: man heeft buikpijn en blijkt tientallen voorwerpen in zijn maag te hebben

Als kind at je misschien weleens een blaadje van de bomen of slikte je stiekem een muntje door. Een man in India maakte het echter wel heel erg bont. Hij had een heleboel voorwerpen in zijn maag die daar niet thuishoorden.

spullen

De man kwam naar het ziekenhuis omdat hij al een maand lang last had van buikpijn. Dat wisten de dokters al snel te verklaren. Uit een echo bleek namelijk dat de man tig voorwerpen in zijn maag had. Hij moest met spoed geopereerd worden en aan de beademing. Hij verkeert nog steeds in kritieke toestand. Dat schrijft het AD.

Bloedvergiftiging

De dokters haalden allerlei spullen die je normaal gesproken onderin een schooltas zou vinden uit het lichaam van de man. Het gaat hier om onder andere knopen, een knikker, draden en een kralenketting. Hoeveel spullen de man precies in zijn maag had is niet bekend. Verschillende bronnen melden dat het zou gaan om 60 tot 150 voorwerpen. De dokters hadden zo’n drie uur nodig om alles operatief te verwijderen. Daarna moest de patiënt meteen aan de beademing.

De directeur van het ziekenhuis, Ajmer Singh Kalr, laat weten dat de spullen voor een ernstige bloedvergiftiging in de maag hebben gezorgd. Hij laat weten dat hij dit nog nooit heeft meegemaakt: "Het is niet zeldzaam om haren of kleine dingen in de maag van patiënten te vinden, maar tientallen objecten is ongekend”

Eetstoornis

Ook de familie van de man is ingelicht. Ze wisten dat hun familielid al een paar jaar last had van maagklachten, maar wisten niets van deze bizarre oorzaak. De man was al bij verschillende dokters geweest, maar die konden hem niet helpen. Uiteindelijk werd de buikpijn zo erg dat hij niet meer kon slapen. Daarna werd hij naar een ziekenhuis gebracht.

Mensen die voorwerpen opeten die geen voedsel zijn, krijgen vaak de diagnose 'Pica-eetstoornis'. Ook bij de man in kwestie is deze stoornis vastgesteld. Het opeten van niet-eetbare dingen kan ernstige schade veroorzaken. Het komt vaak voor bij kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een psychische stoornis. Het kan trouwens geen kwaad als je de spullen gewoon weer uitpoept. Dat had deze man waarschijnlijk ook liever gehad.

Bizar
  • AD
  • Moga Medicity Hospital