Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: duif die werd verdacht van spionage, na 8 maanden weer op vrije poten

En het is niet eens de eerste keer dat de politie een duif als verdachte zag.

Duif

Volgens het Indiase persbureau Press Trust of India werd de duif in mei 2023 gevonden in de haven van de stad Mumbai. Doordat het dier ringen om zijn poten had - die leken op Chinese tekens - werd het op verdenking van spionage achter slot en grendel gezet. Inmiddels is de vogel weer vrijgelaten.

Sportduif

De duif bleek namelijk helemaal geen spion uit China te zijn, maar gewoon een doorsnee sportduif uit Taiwan die het gewend is om over open water te vliegen. Volgens het persbureau was het dier ontsnapt en dus gewoon vredig naar India gevlogen. Zonder geheime agenda.

Toch is het niet de eerste keer dat er in India een duif wordt verdacht van spionage. Zo gebeurde het in 2020 ook al eens, nadat een vogel over de streng bewaakte grens met Pakistan heen vloog. India wilde ook toen zeker weten dat de duif geen spion was.

Je zou denken dat de angst voor duiven in India ergens vandaan komt. Nou, dat klopt. In 2016 werd er eentje gevangengenomen omdat het hij als postduif gebruikt werd en briefje bij zich had met een bedreiging erop. Deze 'post' was bedoeld voor de Indiase minister-president Narenda Modi.

Hoe het met de duif uit 2016 en 2020 is afgelopen is onbekend. De sportduif kan inmiddels weer zijn vleugels uitslaan en terug naar zijn baasje in Taiwan vliegen. Eind goed, al goed.

Bizar
  • Adobe Stock