Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek bewijst: 'Mannen zijn grappiger dan vrouwen'

Ja, stop maar met die discussie. De wetenschap heeft het aangetoond: mannen zijn grappiger dan vrouwen. Punt.

Humor

'Vrouwen hebben geen humor' is niet alleen een breedgedragen vooroordeel, maar ook eentje dat keihard waar is. Nou ja, soort van dan. Vraag maar aan de wetenschap. Volgens onderzoekers aan de Universiteiten van Aberystwyth University en North Carolina is 63% van de mannen namelijk grappiger dan de gemiddelde vrouw. Ja ja, steek die maar in je zak.

De gewone man

Het gaat daarbij overigens niet om professionele comedians en cabaretiers. Nee, het gaat de gewone man. Die malle oom bijvoorbeeld, die vraagt wat groen is en van de berg afsjeest. En dan dijenkletsend verklapt dat het een skiwi is.

Maar de onderzoekers hebben niet alleen je oom gevraagd naar z'n beste mop, ze hebben 28 studies bij elkaar gelegd voordat ze tot deze conclusie kwamen. Die studies bestonden onder andere uit het laten beoordelen van geanonimiseerde afbeeldingen met teksten. Ruim 5.000 deelnemers hadden daarbij wat plaatjes voorzien van (soms) grappige onderschriften. En degenen die het beoordeelden, zowel man als vrouw, wisten niet wat het geslacht van de schrijver was.

Mannen zijn grappiger

Conclusie van al die studies bij elkaar? Mannen zijn gemiddeld genomen grappiger dan vrouwen. Zo simpel is het. Hoofd-onderzoeker Dr Gil Greengross in het blad Psychology Today: "Voor zover onze kennis op dit moment rijkt, hebben mannen gemiddeld een hoger humorproductiviteitsvermogen dan vrouwen."

Lifestyle
  • BBC
  • Pexels