Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Populaire vloggende ambulancebroeder moet verplicht stoppen

Hij is met zijn TikTok-account goed voor meer dan 90 duizend volgers en verzamelde met zijn filmpjes al 1,2 miljoen likes. Gekke dansjes deed "Ambulace Elbert" niet. Hij hield het bij informatieve, vaak heftige verhalen uit de praktijk van zijn ambulancediensten. Onlangs kondigde hij aan dat hij moest stoppen met het delen van de verhalen.

Zien: Populaire vloggende ambulancebroeder moet verplicht stoppen

Een paar minuten op het account van Elbert leren je al meer over het leven van een ambulancebroeder dan wanneer je ze op hoge snelheid voorbij ziet razen. Het is een leven van stress, intensieve zorg voor mensen en moeten handelen in gekke situaties.

Naast verhalen over heftige casussen, met daarbij vaak een waarschuwing over roekeloos gedrag, beantwoordde Elbert op zijn account allerlei soorten vragen. Hoe snel mag je met een ambulance? Hoe werkt een reanimatie bij een kind? Hoe werkt het bellen van 112? Elbert beantwoordde stuk voor stuk vragen van de vaak jonge kijkers.

@de_verhalenverteller

Antwoorden aan @itsmeand_roosie #112 wat te doen nadat je 112 gebeld hebt. #lerenoptiktok #ambulancewerk #ambulanceelbert

♬ origineel geluid - Elbert's verhalen account

De zorgmedewerker kwam afgelopen weekend plotseling met een heel ander verhaal. Hij kondigde zijn "afscheid" aan als ambulancevlogger.

'Achter mijn rug om'

"Ik heb altijd met veel plezier mijn ambulancevlogs bedacht en jullie vragen beantwoord. Ik heb dit altijd gedaan met toestemming van mijn ambulancediensten", begint de TikTokker. "Ik deed dit wel altijd op eigen initiatief en persoonlijke titel en het was nooit mijn bedoeling om zo'n groot account te worden."

Toch is de populariteit van Elberts account niet de reden dat het bittere einde hier is. "Ik vind het een beetje bijzonder dat er nooit een ambulancedienst contact met mij heeft opgenomen voor het overnemen van mijn account, of voor een samenwerking", aldus Elbert. "Het is denk ik makkelijker om achter iemands rug om te gaan klagen dan om de confrontatie aan te gaan en mee te gaan met de moderne tijd."

@de_verhalenverteller

iedereen enorm bedankt voor al jullie positiviteit #afscheid #ambulanceelbert #the #end #dankje

♬ New Age, a sad piano solo 10 minutes(1003982) - 8.864

Hij zegt het jammer te vinden dat hij moet stoppen met de video's. "Het is overduidelijk dat dit een effectieve manier is om toekomstige collega's te informeren en jongeren enthousiast te maken over een functie binnen de zorg."

De ambulancebroeder gaat naar eigen zeggen verder als "verhalenverteller" en stopt met dingen delen over zijn werk op de ambulance.

Nieuws
  • Videostill