Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kittens worden op snelweg in Flevoland uit de auto gegooid

Tussen Kampen en Dronten zijn er drie kittens uit een auto gegooid. Niet alle poesjes overleefden deze actie.

kittens

Agnes de Jong van de kattenopvang in Swifterbant vertelt aan Omroep Flevoland dat twee van de poesjes werden overreden, eentje overleefde het. De kitten bleef in leven omdat een automobilist het dier langs de kant van N307 zag lopen. Hij heeft het dier in het zijvakje van zijn deur gestopt en is naar de kattenopvang gegaan.

Voor de andere twee poesjes liep het minder goed af. Zij overleefden de tocht langs en over de weg niet, vertelt De Jong. "Andere auto's probeerden de katjes nog te vermijden, maar die zijn helaas overreden."

De kitten die het heeft overleefd maakt het goed. Op de dag dat hij uit de auto werd gegooid was het beestje in een mindere stemming. Dat was een drama, vertelt de medewerker van de kattenopvang. "De kat was helemaal over de zeik en heel bang. Nu eet hij goed, hij drinkt goed. Dit maatje heeft gewoon geluk gehad."

De Jong heeft op Facebook een oproep gedaan. Ze hoopt dat de dader (anoniem) van zich laat horen. Ze wil laten weten dat diegene de kittens beter naar haar toe had kunnen brengen. "Wij nemen alle katten aan, ook als mensen er afstand van willen doen."

Agnes vertelt dat het veel tijd kost om het vertrouwen van de kitten terug te winnen. Dat hangt af van de hoeveelheid liefde die het beestje krijgt en dat is in de opvang lekker veel, vertelt ze. In de opvang wordt de kitten gezond gemaakt en gesocialiseerd. "Als hij groot genoeg is, wordt hij netjes ingeënt. En wij gaan kijken of wij een huisje kunnen vinden en dan kan hij zijn tweede kans krijgen", besluit De Jong.

RTL Nieuws meldde eerder deze week dat er deze zomer extreem vaak kittens worden gedumpt. Woordvoerder van de Dierenambulance, Linette Eveleens, vertelt tegenover RTL Nieuws dat dit een direct gevolg is van de coronapandemie en de lockdowns die daarbij hoorden. "Veel mensen dachten toen: 'Oh leuk, we nemen een kat'", vertelt ze. "Maar eigenaren hebben hun kat toen niet laten steriliseren of castreren. Het resultaat daarvan loopt nu op straat", aldus Eveleens.

Bizar
  • Omroep Flevoland, RTL Nieuws
  • NL Beeld / DCI Media
  • Omroep Flevoland