Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: vanaf deze leeftijd is het juist goed om elke dag bier te drinken

In tegenstelling tot conclusies uit eerdere onderzoeken - alcohol is de duivel, altijd en overal - zeggen wetenschappers in The Lancet iets heel anders over bier en wijn drinken. Proost!

Alcohol

Bier, wijn, whisky, wodka. Iedereen heeft zo z'n voorkeur met welk middel hij z'n kop eraf schroeft op de zaterdagavond. Of donderdagmiddag... Of maandagochtend... Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat het niet hééél gezond voor je is. Althans, dat is wat er altijd wordt gezegd over het nuttigen van alcohol.

Zelfs een enkel glaasje zou een negatief effect hebben op het lichaam. Ongeacht wát er gedronken wordt, ongeacht wíe de inhoud van het glas in z'n giechel giet. Onderzoek gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The Lancet laat echter iets anders zien.

Alcohol = gezond

Namelijk dat bier juist hartstikke goed voor je kan zijn. En wijn ook. Eigenlijk alle alcoholische versnaperingen, zolang je het maar met mate drinkt. Specifieker: één glas per dag doet wonderen, aldus de wetenschappers.

Er is echter wel een 'maar', het geldt namelijk alleen voor mensen vanaf een bepaalde leeftijd. Voor jongeren bijvoorbeeld, is het volgens de onderzoekers nooit goed om te zuipen. Mensen die de 40 zijn gepasseerd kunnen daarentegen juist baat hebben bij bier of wijn op dagelijkse basis. Bij die leeftijdsgroep zou het volgens de knappe koppen mogelijk de kans op hart- en vaatziekten, een hartinfarct en diabetes verkleinen.

En met die gedachte knallen een beugelflessie los. Proost!

Lifestyle
  • NU.nl, The Lancet
  • iStock, DOUGBERRY