Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: vrouwen die bier drinken zijn aantrekkelijker

Een vrouw met een halve liter Finkbräu: mmmmmm!

Vrouwen bier

Hoewel de meerderheid van de bierdrinkers nog steeds bestaat uit mannen, neemt het aantal vrouwen dat wat vaker een gerstenatje tot zich neemt de afgelopen jaren flink toe. En dat vinden we helemaal niet erg, zo blijkt uit onderzoek.

Bier = sexy

Het onderzoek, waarbij een paar duizend mannen werd gevraagd naar hun voorkeuren, is uitgevoerd door BitterSweet Partnership. Wellicht niet het meest wetenschappelijk onderlegde instituut op deze aardkloot, maar voor het gemak nemen we maar even aan dat hun bevindingen geen totale onzin zijn.

De belangrijkste conclusie van BitterSweet: van dames die regelmatig een potje bier opentrekken, krijgen we het nogal warm. In ieder geval warmer dan van vrouwen die nooit bier drinken.

Aantrekkelijker

Komt erop neer dat we vrouwen die een pilsje drinken niet alleen sexy vinden, maar ook zelfverzekerder, plezieriger en onafhankelijker. Eigenlijk allemaal positieve eigenschappen. Verrassend? Niet echt. Bier is liefde, bier is leven. Geen kwaad woord over bier dus.

Wat overigens ook nog wel zou kunnen meespelen, is dat bier vrouwelijke hormonen bevat. Deze hormonen zouden volgens enkele onderzoekers zelfs kunnen zorgen voor borstgroei. Niet heel fijn voor pilsdrinkende kerels, want wie wordt er nou vrolijk van een stel jetsers op een vent. Maar ook bij vrouwen zorgt het bij regelmatige inname wellicht voor een cupje meer in de brassière. En dat vinden we doorgaans helemaal niet erg.

Lifestyle
  • HLN, bierblog
  • iStock, ultramarinfoto