Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie vermoordde Sumbat?

De moord op de 74-jarige Sumbat Dawood Boghos uit Almelo is al bijna tien jaar lang onopgelost. De Peter R. de Vries Foundation brengt deze zaak opnieuw onder de aandacht.

Sumbat

Vrijdag 19 december 2014 gaat voor de familie Boghos uit Almelo de geschiedenisboeken in als een gitzwarte dag. Rond 14.15 uur komt mevrouw Boghos thuis en vindt ze haar man, Sumbat Dawood (74), liggend op de vloer in een grote plas bloed. Hij is op gewelddadige wijze om het leven gebracht: zijn keel is doorgesneden.

Waarom is deze van oorsprong Iraakse man, die zich voortbewoog door middel van een scootmobiel, vermoord? En vooral: door wie? Vragen die vandaag de dag nog altijd op de lippen branden van de nabestaanden van het slachtoffer.

Sporen van inbraak zijn er niet gevonden. Het donkerkleurige mutsje dat in de woning door mevrouw Boghos is aangetroffen en dat mogelijk per ongeluk door de dader is achtergelaten, heeft geen enkele verdachte in beeld gebracht. En ook het moordwapen, een mes, dat op een kilometer afstand van het huis van Sumbat en zijn vrouw is gevonden, heeft niet tot een spoor naar de dader geleid. “Anastas, de zoon van Sumbat, zit nog altijd met de vraag wie en vooral waarom de dader zijn vader heeft vermoord,” schrijft de Peter R. de Vries Foundation. “In Irak heeft de familie veel oorlog meegemaakt, en dat nu juist Sumbat in het ‘veilige’ Nederland om het leven is gebracht, is voor hen schokkend. Ook de mogelijkheid dat de dader een bekende is, is voor Anastas een verschrikkelijke gedachte. Het zorgt ervoor dat hij en zijn familie altijd op hun hoede zijn.”

Weet u meer? Neem contact op met tip@peterrdevries.nl.

Misdaad
  • Peter R. de Vries Foundation