Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw belt in drie jaar tijd bijna 3000 keer het alarmnummer: 'Ik wilde dat iemand naar me luisterde'

Een vrouw is opgepakt omdat ze in iets minder dan drie jaar tijd ruim 2700 keer onnodig het alarmnummer had gebeld. In die gesprekken gaf ze aan dat eenzaam was.

112

Het gaat hier om de werkloze Hiroko Hatagami die woont in de Japanse stad Matsudo. Hatagami is door de prefectuurspolitie van Chiba gearresteerd. Ze wordt er van verdacht operaties van de plaatselijke brandweer te hebben belemmerd. Verder wordt de vrouw beschuldigd van het feit dat ze herhaaldelijk onnodig het noodnummer had gebeld. Dat meldt de Japanse krant The Mainichi Shimbun.

De Japanner heeft inmiddels toegegeven dat ze zo vaak gebeld had. Ze gaf aan dat ze eenzaam was: “Ik wilde dat iemand naar me luisterde en me aandacht gaf." Tijdens de noodoproepen klaagde ze onder andere over pijnlijke benen, buikpijn en een overdosis drugs."

Daarnaast zou ze de brandweer hebben verzocht om tussen 15 augustus 2020 en 25 mei 2023 ambulances naar haar huis te sturen. Toen de ambulances eenmaal aankwamen wilde ze niet vervoerd worden: "Ik wil geen ambulance nemen... Ik heb niet gebeld", vertelde ze aan de ambulancebroeders. Uiteindelijk hebben de Japanse autoriteiten op 20 juni aangifte gedaan.

Het is niet de eerste keer dat het Japanse alarmnummer veel onnodig werd gebeld. In 2013 arresteerde de politie een vrouw omdat ze in een half jaar tijd 15.000 keer had gebeld. Een politiefunctionaris verklaarde destijds dat haar telefoontjes geen betekenis hadden en dat ze misschien eenzaam was.

Bizar
  • Adobe Stock