Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Janken, brullen, huilen: Nick en Simon stoppen definitief als duo

Bassie en Adriaan, Bert en Ernie, Dries Roelvink en een glas kwaliteitswijn - Nederland barst van de iconische duo's. Echter wordt die lijst binnenkort ietsje pietsje korter: Nick en Simon kappen ermee.

Nick & Simon

De Volendammers vormen al jaren lang een duo. De twee zijn bijna onafscheidelijk. Maar aan die periode komt nu toch echt een eind. Nick en Simon laten – na tal van geruchten – op Instagram weten dat ze stoppen als setje. Ahhhh...

Uit elkaar

De twee kwamen in 2006 met hun eerste album op de proppen. Dat was het begin van hun succesvolle muziekcarrière, die tot op de dag vandaag nog doordendert. Menig kroeg draait immers nog regelmatig klassiekertjes als Rosanne, Kijk Omhoog en Pak maar m'n Hand. Maar hoewel de Volendammers al meer dan vijftien jaar samen op de planken staan, staken de laatste tijd steeds meer geruchten de kop op dat ze het wel een beetje gehad hebben met elkaar.

Begin deze maand werd er nog gespeculeerd dat Nick en Simon ieder hun eigen weg willen gaan. Dat hebben ze nu zelf ook bevestigd. “Nu of ooit…. Wij stoppen als muzikaal duo”, klinkt het op Instagram.

Aller, aller, allerlaatste concert

"Op 10 april 2023 stopt het muzikale avontuur dat ‘Nick & Simon‘ heet", schrijven ze verder. "Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht."

Schilder en Keizer laten weten dat ze volgend jaar nog een afscheidsconcert in AHOY geven en dat die knaller ook direct hun allerlaatste optreden zal zijn.

Voor wie heel geïnteresseerd is in deze dramatische break up: aanstaande maandag 29 augustus zullen Nick en Simon bij Jinek nog verder ingaan op hun 'breuk'.

Entertainment
  • T&W
  • Get in the Picture / Brunopress.nl