Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen over comeback The Voice: 'Je moet je niet neerleggen bij die zeurende wokegemeenschap'

Sinds bekend is gemaakt dat RTL werkt aan een terugkeer van The Voice, is er een storm van kritiek losgebarsten. Derksen daarentegen steunt de zender.

Derksen

Afgelopen weekend maakte RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst bekend dat The Voice Of Holland waarschijnlijk terugkeert op televisie. Van der Vorst noemde The Voice in een interview met het AD 'een ijzersterk format', waar hij, ondanks de 'verschrikkelijke dingen' die er zijn gebeurd, 'erg trots' op is.

Met 'die verschrikkelijke dingen' doelt Van der Vorst natuurlijk op alle ellende die na de BOOS-aflevering over de talentenshow naar buiten kwam. Verschillende betrokkenen - Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen, regisseur Martijn - werden door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Het programma werd vrij snel na de uitzending van BOOS van de buis getrokken en in de ijskast gezet.

Begin 2026

Maar Peter van der Vorst denkt dat het wel weer tijd is om de show nieuw leven in te blazen. Volgens jaar noemt hij 'net iets te snel', maar vanaf begin 2026 moet de boel weer up and running zijn, als het aan de RTL-bobo ligt.

Voor die tijd gaat RTL kritisch kijken naar het format, de inhoud, het systeem met de coaches, en hoe ze een veilige omgeving kunnen creëren voor de deelnemers, legt Van der Vorst uit. Zodat de kans op een Voice-rel 2.0 wordt uitgesloten, zeg maar.

Kritiek op plannen

Maar volgens critici is de comeback van het programma geen goed idee. RTL zou het niet kunnen maken na alles wat er rondom de show gebeurd is, zeggen mensen als tv-critica Angela de Jong, VI-tafelgast en advocaat Job Knoester en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra

Die laatste stelt in een statement dat het programma in de ijskast zou moeten blijven, zolang er 'geen grondig en onafhankelijk onderzoek is verricht naar de misstanden door een onafhankelijke partij'.

'Jury met vier vrouwen'

Iemand die RTL's plannen wél steunt, is niemand minder dan Johan Derksen. De man die zich wel vaker uitspreekt over de cancelcultuur in Nederland. Volgens Johan 'wentelt die woke-bende' zich in een 'oude rel'. Derksen erkent dat er misdragingen waren bij The Voice, maar pleit ervoor om er een 'frisse ploeg' neer te zetten .

Johan: "En als RTL nou eens stunt, dan maken ze een jury met vier vrouwen."

Presentator Wilfred Genee vraagt zich af of het niet slimmer is om te wachten totdat de hele zaak is afgerond. Johan denkt echter dat er altijd wel kritiek komt. Als het nu niet is, dan wel over 10 jaar.

"De zeurende wokegemeenschap zal het altijd oprakelen", aldus 'De Snor'.

De suggestie van tafelgenoot Job Knoester, om de naam van het programma aan te passen, veegt hij ook van tafel.

"Alleen omdat een paar columnisten van linkse kranten dat willen?"

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst