Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende ex-minnares Bas Nijhuis: 'Hij sloeg ook toe achter de schermen bij VI'

Bas Nijhuis wordt zwaar onder vuur genomen door een dame die een relatie met hem zou hebben gehad. In de Privé uitte ze deze week nieuwe beschuldigingen.

Nijhuis

Al enige tijd terug deed ene Mandy - niet haar echte naam - haar verhaal in roddelblad Privé. Ze had naar eigen zeggen twee jaar lang een relatie met scheidsrechter Bas Nijhuis, maar kwam er op een gegeven moment achter dat hij helemaal niet vrijgezel was. Daarnaast zou Nijhuis allerlei verhalen hebben verzonnen om zijn vermeende leugens te verhullen. De scheidsrechter zou zelfs de adoptie van Roemeense kinderen en de ziekte van zijn moeder uit zijn duim hebben gezogen. Kortom, Bas wordt neergezet als een ontiegelijke fantast.

Nijhuis, die regelmatig bij Vandaag Inside te gast is, was daarna een tijdje niet te zien op televisie. Maar vorige week zat hij eindelijk weer aan de bar bij Derksen, Genee en Van der Gijp. Daar deed hij kort zijn verhaal. Nou ja, verhaal... Bas wilde niet veel zeggen over de kwestie. Genee vroeg of het verhaal in Privé klopt, waarop Bas antwoordde: "Nee, hou op zeg." Verder liet hij weten het een privékwestie te vinden, waarover hij niet veel kon zeggen. Dat heeft volgens Bas ook te maken met 'veiligheid'.

'Zelfs bekende namen'

Na Bas' VI-optreden opende Mandy wederom het vuur op de scheidsrechter. Ze vindt het onbegrijpelijk dat hij zonder kritisch tegengeluid zijn straatje mocht schoonvegen bij het programma. Want ook zíj́ zou haar kant van het verhaal willen vertellen bij VI. Maar daar krijgt zij naar eigen zeggen de kans niet voor, terwijl de VI-redactie alle details zou weten.

Mandy in weekblad Privé: "De tekstberichten die ik aan Privé heb laten zien, zijn ook naar VI gegaan. Ze hebben ze allemaal gelezen."

Volgens de dame in kwestie wordt Nijhuis in bescherming genomen door zijn makkers bij Vandaag Inside. En dat is een kwalijke zaak, aldus 'Mandy'.

"Hij heeft namelijk nog veel meer slachtoffers gemaakt", beweert ze. "Niet alleen onbekende vrouwen, maar ook die voor de televisie werken, zelfs bekende namen."

Volgens de vermeende ex-minnares van Bas gaat 'de beerput' nog wel een keer open.

"Bij VI word ik weggezet als een fantast", zegt ze, "maar ze moeten eens weten wat er ook bij hen achter de schermen is gebeurd."

Johan Derksen heeft inmiddels gereageerd op die laatste bewering: "Ik durf er wel voor in te staan dat dat niet waar is."

Entertainment
  • Privé, Media Courant, Vandaag Inside
  • NL Beeld / Pro Shots