Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frank Lammers over verboden middelen: 'Ik heb vroeger echt van alles gebruikt'

In de serie Undercover speelt Lammers een grote pillenboer, maar ook in het echte leven heeft hij weleens een 'snoepje' in zijn mik gedrukt.

Lammers

Voor sommigen is hij 'die ene van de Jumbo-reclames', maar de meeste mensen zullen Frank Lammers kennen als serieuze acteur. En dan met name van zijn rol als 'Ferry Bouman' in de serie Undercover. Bouman is een Brabantse pillenboer, losjes gebaseerd op Eindhovenaar Janus van Wesenbeeck, die ook wel 'een van 's werelds grootste drugssmokkelaars' wordt genoemd.

Lammers zette het personage van Ferry zo sterk neer, dat er na Undercover een film én een spinoff-serie werden geproduceerd. Maar dat succes voelt wel een beetje dubbel, aldus Lammers in 2021, de periode waarin de serie mateloos populair was op Netflix.

"Ik vind het ook best moeilijk dat we succes hebben met een serie over drugs, terwijl dat spul veel ellende aanricht", zei hij destijds. "Af en toe probeer ik iets te doen voor de politie en andere hulpverleners, om mijn schuldgevoelens te verzachten."

Van alles gebruikt

Zelf is Lammers niet per se van het snoepen uit de pot met verdovende middelen, zo laat hij deze week weten in weekblad Story. Ondanks dat hij vroeger 'echt van alles' heeft gebruikt, vond hij het 'niet leuk'.

Lammers: "Bovendien raak je de controle kwijt, en dat was geen prettig gevoel."

Zijn kinderen geeft hij dan ook mee dat het 'troep' is.

'Toen heb ik Discovery Channel gekeken'

Het is niet de eerste keer dan Frank Lammers zich uitlaat over zijn eigen middelengebruik. In eerdere interviews met het AD en Veronica Superguide deed hij ook al al uit de doeken dat hij 'zo’n beetje alle soorten die er bestaan' heeft geprobeerd.

Lammers: "Op heroïne na dan."

Pillen, de handelswaar van zijn personage Ferry Bouman, vindt hij sowieso niks.

"Veel mensen gebruiken het in het openbaar, maar dan word ik hyperdepieper en naar", aldus de Brabander destijds. "De enige keer dat ik het leuk vond, was ik alleen thuis. Toen heb ik Discovery Channel gekeken, naar een programma over haaien. Maar de dag erna ben je zo depressief."

Entertainment
  • Story
  • NL Beeld / Patrick van Emst