Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Opgepakte Nederlandse (27) voor rol aanslag Spaanse politicus heeft banden met Mocro Maffia'

Afgelopen vrijdag werd de Nederlandse vrouw gearresteerd in Den Bosch wegens verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de Spaanse oud-politicus Alejo Vidal-Quadras. 

Politie

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de 27-jarige Nederlandse vrouw inmiddels achter slot en grendel zit. Ze wordt verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag op 9 november 2023.

Moordaanslag

De aanslag op de 78-jarige Alejo Vidal-Quadras vond plaats op klaarlichte dag in de Spaanse hoofdstad Madrid. De oud-politicus werd in november vorig jaar vlakbij zijn woning - in een drukke winkelstraat - van dichtbij neergeschoten. De politicus zou in zijn gezicht zijn geraakt, waarbij hij een kaakbreuk opliep. Doordat er geen vitale organen waren beschadigd, overleefde hij de aanslag. Alejo was de voormalig leider en medeoprichter van de partij Vox, een rechts-populistische en anti-islamitische partij in Spanje.

De Spanjaard is inmiddels weer hersteld, maar van de schutter Mehrez A. ontbreekt nog altijd ieder spoor.

Nederlandse vrouw

Een 27-jarige Nederlandse zou op basis van een Europees arrestatiebevel in Den Bosch zijn aangehouden. Volgens Spaanse media wordt de vrouw verdacht van het financieren van de aanslag en het uitvoeren van verkenningswerkzaamheden in de omgeving van de woning van Vidal-Quadras. Hierbij zou de vrouw geld hebben gestuurd naar anderen binnen het complot.

Van dit geld zou onder andere een motor zijn gekocht. Het voertuig werd vervolgens ingezet om Mehrez A. te vervoeren. Daarnaast zou het geld ook zijn gebruikt om mensen in Madrid huisvesting te bieden.

Of de vrouw wordt uitgeleverd aan Spanje is nog onduidelijk, aangezien de Nederlandse van plan is deze overplaatsing aan te vechten. De zaak zal om die reden voor de rechter moeten verschijnen, waarna een beslissing zal volgen.

Banden met de Mocro Maffia

Spaanse media melden dat er een mogelijk verband is tussen de 27-jarige Nederlandse vrouw en de Mocro-Maffia in ons land. Volgens politiebronnen zou de Nederlandse een bekende zijn van de broer van de schutter. Hij zou een actief lid zijn van de criminele organisatie. De man zou specifiek gelinkt worden aan de groep van Ridouan Taghi. De bronnen kunnen verder niet vertellen wat precies de relatie is tussen de broer van de huurmoordenaar en de Taghi-clan.

Misdaad
  • Vozpopuli, NOS, AD
  • Adobe Stock