Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politica wil mannen kunnen aanklagen voor verwekken kind

Het is niet overdreven om te zeggen dat de Verenigde Staten echt volledig aan het doordraaien zijn. De president is seniel en iedereen loopt op elkaar te schieten. Het recente besluit van het Hooggerechtshof om het recht op abortus af te schaffen heeft alles nog eens op scherp gezet. Staatssenatoren in Ohio willen nu zelfs dat je als man een rechtszaak aan je broek krijgt voor het verwekken van een kind.

Politica wil mannen kunnen aanklagen voor verwekken kind

Het voorstel komt voort uit een stuk frustratie nadat er recentelijk een wet is aangekondigd die abortus na 6 weken zwangerschap verbiedt. De democratische senator Tina Maharath is van mening dat we daarom serieus moeten overwegen om de mannen die een ongewenst kind verwekken maar moeten straffen, of de daad nu wel of niet met wederzijdse toestemming gebeurde.

Wij verplicht een kind, zij verplicht betalen. Dat is ongeveer de strekking van het wetsvoorstel. Vrouwen die een ongewenst kind moeten baren vanwege de weggevallen optie van abortus, hebben recht op fikse betalingen van de man die het 'veroorzaakte'.

Bij de meeste vrouwen en meisjes die ongewenst zwanger raken, is de man niet meer in beeld. Als die vaak erg jonge vrouwen een kind moeten opvoeden, resulteert dat vaak in armoede. De kosten van bepaalde belastingen, luiers en voedsel voor de kleine zouden daarom verhaald moeten worden op de 'schuldige' meneer.

10 jaar

De wet van Tina Maharath is deels geïnspireerd door een geval waarin een 10-jarig meisje dat slachtoffer was van een verkrachting niet in aanmerking kwam voor abortus in Ohio. Uiteindelijk moest het meisje in een andere staat de abortus laten voltrekken.

"Bij zes weken zwangerschap weten veel mensen nog niet dat er überhaupt iets aan de hand is. Laat staan als je 10 jaar oud bent en nog niks weet van je eigen vruchtbaarheid", vertelt Maharath tegen een lokaal radiostation.

Naast het verhalen van levenskosten op mannen die iemand hebben bezwangerd, wil de politica ook zorgen dat jonge gezinnen die in armoede leven geen belasting meer hoeven betalen over de aanschaf van luiers, babyvoedsel of andere levensmiddelen. De gezinnen zouden dan recht hebben op een eenmalige overheidsbijdrage van 600 dollar.

Bizar
  • iStock