Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wetenschap: kale mannen stralen meer mannelijkheid, succes en intelligentie uit

Zo nu en dan delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit december van 2021, onderzoeksresultaten die je wel eens een hart onder de riem zouden kunnen steken.

Kale mannen

Aan het sparen voor een haartransplantatie? Misschien toch maar even drie keer nadenken voordat je die vleespet opnieuw laat bekleden.

Wat hebben Humberto Tan, Kees Jansma, Jack van Gelder en Co Stompé gemeen? Juist, ze zijn allemaal woest aantrekkelijk.

Ze zijn namelijk kaal. En kale mannen, zo blijkt uit onderzoek, worden door vrouwen gezien als mannelijker, dominanter, sterker én intelligenter dan kerels met vacht op hun bolletje. De wetenschappers van de University of Pennsylvania kwamen daar enkele jaren geleden achter na het uitvoeren van meerdere experimenten.

Vrouwen moesten tijdens verschillende tests eigenschappen toekennen aan mannen die ze op foto's zagen. Wat bleek? Een kale bats werd veel vaker geassocieerd met positieve eigenschappen. Zowel op lichamelijk gebied, kracht en mannelijkheid, als op het gebied van intelligentie en dominantie werden de haarloze heren hoger ingeschaald.

Belangrijk detail: mannen moeten wel helemaal kaal zijn. Een vent met kale plekken of gedeeltelijke kaalheid werd juist gezien als zwak en minder aantrekkelijk. De kunst zit 'm er dus in om tijdig de tondeuse ter hand te nemen, als we de studie mogen geloven.

Lifestyle
  • Business Insider
  • Pexels