Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rampscenario: Bier, vlees én koffie ongelooflijk duur

Zo kun je toch niet leven?

Rampscenario: Bier, vlees én koffie ongelooflijk duur

Mannen, we zijn op alle fronten onder vuur. Haal je een pak koffie bij de supermarkt zodat je ’s ochtends de slaap weg kan drinken, moet je meteen je halve maandloon inleveren. Vervolgens nog een paar saucijzen in het mandje voor het avondeten: rest van je salaris kwijt. Het bier kun je net zo goed overslaan, want dat is nog het duurste van allemaal.

Om het maar allemaal even in cijfers uit te drukken: de inflatie van het voedsel ligt gemiddeld op 8,5 procent, maar al onze favorieten stijgen pas echt de pan uit. Vlees is inmiddels 10,5% duurder dan vorig jaar, bier 13,2% en koffie maar liefst 13,9%(!) Naar de prijzen van benzine en gas durven we sinds januari überhaupt al niet meer te kijken, maar die zullen ongetwijfeld ook alleen duurder geworden zijn.

Alleen maar erger

Alsof al die prijsstijgingen nog niet hoog genoeg zijn, komen de eerste aankondigingen over de volgende verhogingen alweer binnen. Heineken heeft bekendgemaakt dat de oorlog in Oekraïne de kosten van het bier flink zal opkrikken en in de wandelgangen van de Tweede Kamer wordt stilletjes gewerkt aan een vleestax. Zo hoeft het van ons allemaal niet meer hoor…