Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Premium

Géén massa, wel kassa: dit zijn de duurste hotels ter wereld

In welke hotels verblijven de supersterren van deze wereld tijdens hun vakantie? En niet geheel onbelangrijk: wa kost da?

hotels

De caravan stonk naar hondenpis en de douche zat onder de schimmel. Wie na de zomer weer bij het koffieapparaat staat, hoort de bekende vakantieverhalen. Echte vakantieverhalen en unieke, onvergetelijke herinneringen verzamel je ook niet op een aangeharkte gezinscamping in Zuid-Frankrijk. Wil je iets bijzonders, dan moet je iets bijzonders dóen. Slapen onder de sterren. Nee, niet in een veld op Terschelling, maar tussen de rich and famous. Oprah, Richard Branson, Taylor Swift, Messi en Elon Musk. Gordon komt nog niet eens voorbij de deurmat.

Ondanks de bizarre prijzen zitten deze onder sterren beroemde sterrenplekken vaak vol. Alleen beroemd onder sterren, want de rich en famous laten liever niet weten waar ze uithangen als ze niet stralen.

Hotel The Connaught

Waar: Londen
Hoe onbetaalbaar mooi: The Connaught ligt verscholen op een fantastische plek in het lommerrijke en mooiste stukje van London, met tuinen zo groot als golfbanen en bomen als kastelen
Hoe onbetaalbaar duur: 25.000 euro en dan heb je nog redelijk mazzel

Voor de mannen: heb je iets goed te maken thuis, écht iets goed, koste wat het kost, neem je vrouw of vriendin een nachtje mee naar Londen, naar Hotel The Connaught en boek suite The Apartment. Je slaapt dan in misschien het beste hotel van Londen, maar zeker in de mooiste kamer (kamers) – hier wil geen mens ooit meer weg. We vertellen er verder niets over, want dat zou de verrassing maar verpesten. En is The Connaught je te min, want zo heel wereldschokkend duur is ’t hotel nu ook weer niet, kijk en lees dan even verder.

Grand Resort Lagonissi

Waar: Athene, Griekenland
Hoe onbetaalbaar mooi: Op een fabelachtige, hoge rots, omgeven door een schitterende tuin, eindeloos vrij uitzicht over zee want Resort Lagonissi ligt op een schiereiland.
Hoe onbetaalbaar duur: 33.000 euro voor de beste suite, The Royal Villa

Niet alleen royals weten blind de weg te vinden naar Grand Resort Lagonissi – op de Oranjes na, die hebben immers hun eigen Griekse paradijs, dat na de aankoopprijs van 4,5 miljoen euro nog eens voor miljoenen werd verbouwd. Ook Hollywood strijkt er graag neer. Vooral in The Royal Villa. Leonardo DiCaprio heeft er een tijdje gewoond. Mel Gibson komt er altijd zodra er een film af is. Cristiano Ronaldo slaapt er tussen het voetballen door. Een van de redenen waarom Grand Resort Lagonissi populair is bij de sterren: behalve luxe is privacy er gegarandeerd. Het is alleen per helikopter bereikbaar. Dus alleen met verrekijkers kan de roddelpers proberen de sterrenplek in de gaten te houden.

Eden Rock St Barths

Waar: Saint-Barthélemy, een stukje Frankrijk in de Caraïbische Zee
Hoe onbetaalbaar mooi: Wie op het paradijselijke eiland – op St Barths kunnen alleen kleine propellervliegtuigjes landen op de avontuurlijke landingsbaan, laat je private jet dus thuis – en in het sterrenhotel weet te komen, wil er nooit meer weg. (Naar verluidt is een dronken Rijk de Gooyer ooit de toegang geweigerd.)
Hoe onbetaalbaar duur: Reken op 35.000 euro per 24 uur, mits je de beste suites boekt

Hotel Edon Rock St Barths is een paradijs in een paradijs. Voor wie geld heeft, want St Barths is behalve waanzinnig mooi, waanzinnig duur. En Eden Rock St Barths is het allerduurst. Mabel van Oranje schijnt er erg graag te komen. Zij kan het met een geschat vermogen van 330 miljoen lachend betalen. Maar verblijven in de beste suites van Eden Rock is niet alleen een kwestie van geld. Alleen wie exact de naam ervan weet, kan ze boeken. Zo gaat de hardnekkige mythe in elk geval. Als het waar is, dan is in elk geval de naam van een van die suites uitgelekt. De Rock Star Suite. Voor 30.000 euro is die suite voor 24 uur van jou. Dat bedrag is inclusief privépersoneel, privéwagenpark, een privéstrand en diner in het befaamde hotel-restaurant van de sterrenplek, The On The Rocks. Zo gezien is het dus eigenlijk nog voor niks.

Hôtel Martinez

Waar: Het mooiste stukje van de Côte d’Azur, Zuid-Frankrijk
Hoe onbetaalbaar mooi: De beste suites bovenin hebben weids uitzicht over de Middellandse zee en liggen aan de mondaine boulevard van Cannes. Toch geldt voor Martinez: het is vooral onbetaalbaar om hier gezien te worden
Hoe onbetaalbaar duur: De duurste suites gaan richting 40.000 euro

Hôtel Martinez is niet zozeer een ‘geheime’ sterrenplek. Dat is ook een beetje lastig. Het hotel ligt midden op de boulevard van Cannes, waar tijdens het filmfestival iedereen die er toe doet in Hollywood gezien wil worden. De rest van het jaar nemen andere sterren hun plek in. Want wie straalt in Cannes, straalt in de bladen. Zien en gezien worden, daar draait het om in Martinez, vijf sterren. Het is een publiek geheim, dus iedereen weet het: de roddelpers woont nog net niet in het hotel. Wil je extra aandacht, boek dan de beste suite.

Een beetje roddeljournalist is ruim van tevoren op de hoogte wie er wanneer in de 750 vierkante meter marmeren sterrenplek verblijft. De topsuite ligt onder de beroemde letters ‘MARTINEZ’. Maar hoe mooi ook, er zijn weinig wereldsterren die ooit langer dan een uurtje of twee de suite van binnen hebben gezien. Daarna gaan ze via de ‘achterdeur’ naar Hotel Cap d’Antibes Beach Hotel. Verborgen op de rock, tussen de bossen, imposant groot en toch slechts 35 suites.

Laucala Island Resort

Waar: Republiek Fiji, Oceanië
Hoe onbetaalbaar mooi: Adembenemend komt het dichtst in de buurt, maar nog lang niet in de buurt genoeg
Hoe onbetaalbaar duur: Tussen de 40.000 en de 50.000 per nacht

De Republiek Fiji bestaat uit 332 tropische eilanden in de Grote of Stille Oceaan. Op een van die eilanden vind je Laucala Island Resort. Vroeger waren het kannibalen die over het sprookjesachtige strand liepen, nu zijn het de sterren. Laucala Island Resort was eigendom van de Oostenrijkse miljardair Dietrich Mateschitz, de uitvinder en voormalig eigenaar van het energiedrankje Red Bull. De duurste suite in het resort, wat eigenlijk ook een villa is, kost meer dan een modaal jaarsalaris. Per nacht. Kun je dat betalen, dan kun je er nog niet zomaar heen. Toegang tot Laucala Island Resort krijg je alleen op uitnodiging. Wie die uitnodiging krijgt, is net zo geheim als het recept van Red Bull.

Hoewel het hotel maar 35 ‘kamers’ heeft, zijn er vijf toprestaurants. Dus Max Verstappen moet nog een keertje terug, want hij en zijn Braziliaanse Kelly Piquet, die behalve als model ook is in te huren als wellnesscoach in Monaco, hebben ze vast nog niet allemaal gehad. Mediamagnaat en multimiljardair Malcolm Forbes ongetwijfeld wel, want hij is nergens liever dan hier. Net als Pippa Middleton. Vind je het gek. De beste suite wordt omschreven als ‘a two hundred million dollar yacht on land’.

Hotel President Wilson

Waar: Genève, Zwitserland
Hoe onbetaalbaar mooi: De Royal Penthouse Suite biedt 1700 vierkante meter onvoorstelbare luxe en comfort. Champagne drink je met uitzicht op het meer van Genève en de Alpen, biljarten doe je in je privébiljartzaal
Hoe onbetaalbaar duur: Een nachtje Royal Penthouse Suite kost minimaal 60.000 per nacht, inclusief ontbijt, exclusief fooi

Bill Gates, Bill Clinton, Rihanna, Tony Blair. Michael Jackson. Allemaal hebben ze in de Royal Penthouse Suite overnacht. De suite en het 5-sterrenhotel, zijn ook in trek bij politici. Probeer maar eens een kamer te boeken voor het World Economic Forum van 2080. Voor de Royal Penthouse Suite is het altijd dringen. Onder de sterren geldt, je bent geen ster als je daar nog nooit hebt geslapen. Misschien om de volgende reden. Liggen ze in de Royal Penthouse in bed, kunnen de sterren zichzelf bewonderen op het grootste plasmascherm dat bestaat. Merk: Bang & Olufsen. Prijskaartje: 133.000 euro. Doorsnee: 2,6 meter. Dus zowel op die tv als in die suite kom je als topacteur pas echt tot je recht. Je nachtrust ook. In de ramen kogelvrij glas. Voor je deur staat 24 uur per dag beveiliging. Die staat ook beneden bij de lift, die exclusief toegang biedt tot het penthouse. Verder nog: in de keuken staan een topkok, een butler, een secretaresse, een fitnesscoach en een chauffeur 24 uur per dag tot je beschikking.

Raj Palace Hotel

Waar: Jaipur, India
Hoe onbetaalbaar mooi: Het hotel is uitgeroepen is tot Unesco Werelderfgoed
Hoe onbetaalbaar duur: Er bestaat geen duurdere suite dan de Maharaja Suite

Jaipur, een van de grootste steden van India, wordt vaak Pink City genoemd. De beroemde historische binnenstad bestaat uit roze gebouwen. De stad is bij de massa beroemd vanwege het jaarlijkse Olifantenfestival. De sterren kennen Jaipur vanwege Raj Palace, ooit een paleis waar de Maharaja, de koning, woonde. Sinds 1903 is het enorme paleis een hotel. Het Maharaja Pavilion is de beste suite. En een beter hotel vind je niet ter wereld. Het is letterlijk overal goud wat er blinkt, en anders blinken de kristallen kroonluchters wel. Hoewel enorm groot zijn er maar 38 kamers. En hoewel die bijna allemaal even onbetaalbaar zijn, staan die zelden leeg. Het is een onbetaalbare, bizarre sprookjeswereld. Als je echt niet meer weet wat je met je geld en je tijd aan moet, dan slaap je hier. En dan heb je het dus helemaal gemaakt. Want iets beters is er niet. De vraag is: wat moet je hierna?

In deze onbetaalbare hotels moet je níet zijn

Sommige hotels lijken mooi, met de nadruk op lijken.

Burj al Arab

Waar: Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Duur: De betere suites rond de 13.000 euro en de beste rond de 50.000

In Dubai heb je eigenlijk niets te zoeken. Het is er vooral heet. En duur, dat ook, want zo trek je publiek-met-geld. Maar lang niet iedereen met geld is een ster. Tiffany Swift. Dat is een ster. En die zie je niet in Dubai. Dubai is de plek van Gordon en dat is niet voor niets zo. Waarschijnlijk voelen Bas Smit en Nicolette van Dam zich er ook helemaal thuis. Alles is nep in de woestijnstad. Dit tophotel ook. Zeven sterren heeft het, kan niet, want zelfs het beste tophotel van de wereld – Raj Palace – heeft er vijf. Alles aan Burj al Arab is klatergoud. Het is bedacht, het is niet echt.

Het Amstel

Waar: Amsterdam
Duur: Zelfs voor Amsterdamse begrippen, ja

Ooit het beste hotel van Nederland, Het Amstel. Mooi gelegen aan de Amstel. Het gebouw is nog immer indrukwekkend qua omvang en architectuur. Fraai dus. Maar van de exclusieve, bijzondere sfeer van weleer is niet zo veel meer over. Het is het favoriete hotel van Mick Jagger. Misschien is daarmee alles gezegd. Zelfs Herman Brood zat liever in het Hilton. Het Waldorf Astoria geldt momenteel als het beste hotel van Amsterdam en het restaurant Spectrum, 2 sterren, als een van de beste restaurants. Brad Pitt, Madonna en Robbie Williams slapen en eten er.

Hilton Isla Margarita & Suites

Waar: Porlamar, Isla Margarita, het eiland dat hoort bij Venezuela, ook wel bekend als The Pearl of the Caribbean. Uitzicht over de nog altijd oogstrelend mooie binnentuin aan het strand
Duur: Elke cent die je neertelt voor een verblijf in Hilton Isla Margarita is een cent te veel

Venezuela is een straatarm land. Staat dan op Isla Margarita een van de mooiste hotels ter wereld? Nou, ooit misschien. In de jaren 80 werd een deel van Porlamar, de drukke, criminele hoofdstad van Isla Margarita, booming. De grond is er goedkoop, het klimaat prettig, voorzieningen als drinkwater en elektriciteit gegarandeerd en Porlamar was nog niet ‘ontdekt’. Dus werd er door geldschieters met dollartekens in hun ogen geïnvesteerd. Een paar gigantische en zelfs voor westerse begrippen luxehotels worden er gebouwd. Dat hadden er meer moeten worden, maar zo’n groot succes bleek investeren in Venezuela toch niet te zijn. Terwijl criminelen de hotels afpersten, hielpen straatbendes de welvarende toeristen van hun Rolex (mannen) en hun lievelingstas van Louis Vuitton (vrouwen) af.

Heel even floreerde Hilton Isla Margarita. Met een nachtclub, een restaurant op niveau, een groot prestigieus casino en een zwembad om je vingers bij af te likken. Nog steeds is een suite er voor inwoners uit Porlamar onbetaalbaar. Maar dat de weelderige tropische tuin en het zwembad nog steeds onderhouden worden, is een godswonder als je het vergelijkt bij de staat van het hotel. Geen casino meer, zelfs geen restaurant en de bovenste verdiepingen zijn al jaren afgesloten. Net als vaak het water en de elektriciteit.

Palms Casino Resort

Waar: Las Vegas, Amerika
Duur: Met 32.500 euro kom je een heel eind, behalve met kerst, oud en nieuw en tijdens de Grand Prix

De bouw van Palms Resort werd ooit met veel bombarie aangekondigd. Het zou het eerste hotel in Las Vegas met alleen maar suites zijn . En met échte klasse. Maar het ‘luxehotel’ staat verkeerd – te ver van The Strip – en de klasse is ver te zoeken. Maar wat wil je, wat heeft wel klasse in Las Vegas? Misschien hotelcasino Wynn. Maar in de suites daar slapen high rollers, gokkers die veel geld stukslaan aan de roulettetafel. Dat is geen high society, dat is low society. Daarom is Palm Resort misschien voor sommigen toch de place to be als je in Vegas bent. Maar dat de duurste suite de Hugh Hefner Suite heet, zegt genoeg. Niet boeken dus, behalve als je Peter Gillis heet.

Ook duur, maar voor echte sterren te goedkoop

Ritz-Carlton Moskou. De duurste suite kost rond de 15.000 euro en heeft een panic room, een vleugelpiano, een bibliotheek en een eigen stroomvoorziening. Al zit heel Moskou in het donker, in de suites van het Ritz-Carlton blijft het licht schijnen *** Four Seasons New York. Heel mooi, vooral tijdens kerst en oud en nieuw, want dit is het hoogste hotel van de stad (208 meter). Een van de duurste suites is de Ty Warner Penthouse Suite. Prijskaartje: rond de 20.000 euro. *** The St. Regis NY. Nog een tophotel in the city that never sleeps. Uitzicht op Central Park en boek je de beste suite, dan krijg je er een Bentley Mulsanne bij *** Hôtel Plaza Athénée. Laat je niet verwarren door de naam, Athénée ligt in Parijs. Nog nooit van dit hotel gehoord? We zeiden toch al, de mooiste hotels houden de rich and famous nu eenmaal graag voor zichzelf. De Royal Suite is de beste suite en die heb je al voor nog geen 24.000 euro per nacht.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Panorama thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct