Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Doorslaggevend bewijs gevonden in zaak Natalee Holloway’

Een Amerikaanse journaliste claimt dat ze na 17 jaar een einde kan maken aan de onduidelijkheid over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.

‘Doorslaggevend bewijs gevonden in zaak Natalee Holloway’

Greta van Susteren, een journalist uit Amerika die zich al langere tijd vastgebeten heeft in de zaak rond de verdwijning van Natalee Holloway, zegt dat ze een key piece of evidence heeft, dat eindelijk duidelijkheid gaat geven over het lot van Natalee, die sinds 13 juni 2005 spoorloos verdwenen is. Het is nog onduidelijk wat het bewijsmateriaal precies inhoudt, maar zelf noemt Van Susteren het bewijs ‘adembenemend’.

Joran van der Sloot

Hoofdverdachte in de zaak rond Natalee Holloway is nog steeds de Nederlandse Joran van der Sloot. “Ik weet wat er met dat meisje is gebeurd en ik ben ook de enige”, vertelde hij in 2008 aan een undercover in dienst van Peter R. de Vries. “Er is daar gewoon iets gebeurd en (…) Ja, de oceaan is groot, hè? (…) En, ik denk dat ik veel mazzel heb gehad dat ze niet gevonden is, want als ze dat meisje vinden, ben ik de lul.”

De verklaring was echter niet genoeg bewijsmateriaal om Van der Sloot te vervolgen. Bovendien bleek alles wat te controleren was aan het verhaal van Joran gelogen te zijn. Hij ging vrijuit, totdat hij in 2010 opnieuw in aanraking kwam met justitie, ditmaal voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores, dochter van een Peruaanse coureur en zakenman. Joran bleek haar te hebben gedood na een ruzie in zijn hotelkamer. Hij kreeg 28 jaar celstraf voor de moord.

Mensenhandelaar

Van Susteren heeft zelf eerder een gesprek gehad met Joran van der Sloot. Aan haar vertelde Joran op Fox News dat hij Natalee verkocht zou hebben aan een mensenhandelaar, maar die verklaring trok hij later weer in.

Zelf zegt Van Susteren dat ze ook actief samen samenwerkt met Beth Holloway, de moeder van Natalee. De twee zouden vooral het afgelopen jaar hard aan het werk geweest zijn om het mysterie van de verdwenen vrouw op te lossen. Wanneer ze het bewijs gaat presenteren, is nog onduidelijk.