Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek toont aan: 1 op de 5 mannen geniet meer van auto dan van partner

'Sorry schat, ik moet ons etentje afzeggen. Ik ga toch naar de wasstraat vanavond.'

Auto

Mannen en auto's, dat gaat vaak wel samen. En niet zelden staat het 'statusblikkie' hoog op het prioriteitenlijstje van z'n eigenaar. Zo hoog zelfs, dat de bolide serieus concurreert met de partner van de betreffende man.

Dat blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Vantage Leasing. Niet per se de meest wetenschappelijk onderlegde partij, maar hé, we zijn allang blij dat er überhaupt iemand is geweest die z'n licht heeft laten schijnen op deze gewichtige kwestie.

Leonardo Di Cabrio

Een van de uitkomsten van het enorm essentiële onderzoek: aardig wat mannen geven hun auto een koosnaampje. Leonardo Di Cabrio of Joey Peugoey, bijvoorbeeld. Of een Suzuki Swift met de naam Taylor... Swift.

Niet zo raar natuurlijk, we brengen doorgaans heel wat uren door in de vierwieler en dat schept toch een band. Zo'n 1 op de 5 mannen heeft zo'n bijnaam voor z'n rammelkast. 40 procent daarvan vernoemde z'n auto naar een vrouw, 30 procent naar een man en de rest naar iets wat mannelijk noch vrouwelijk is.

'Sexy'

Twintig procent van de ondervraagden, dus wederom 1 op de 5, gaf aan meer van z'n auto te genieten dan van zijn partner. De exacte redenen worden niet genoemd, maar het heeft er ongetwijfeld mee te maken dat een VW Golf niet zeurt dat de lege bierflesjes altijd op tafel blijven staan en daarbij altijd iets van 'Mankeer je wat aan je handjes!?' of 'Het is hier geen restaurant!' uitkraamt.

De vierwieler wordt daarnaast door 1 op de 7 mannen gebruikt om zijn vrouw te ontlopen. Een ritje naar de wasstraat of 'even een tochtje maken' werden daarbij als excuus gegeven. Zo'n 12 procent van de mannelijke autobezitters denkt overigens zelfs dat zijn vrouw of vriendin jaloers is op de auto. En dat kan dan weer te maken hebben met het feit dat 1 op de 5 mannen doet alsof z'n wagen een persoonlijkheid heeft en deze bijvoorbeeld 'sexy' noemt.

Logisch, er is immers niks opwindenders dan een harde 'VROEM! VROEM!' plus wat sensueel stationair gepruttel.

Lifestyle
  • AD, Vantage
  • iStock, Ridofranz